Tesla- og BMW-bilister har flest skader

0
211
skader

Over 10 pct. af alle biler i Danmark kører hvert år ind i en skade. Sidste år var der 357.000 skader på biler i Danmark.

Hver dag året rundt anmelder ca. 1.000 bilejere en forsikringsskade til deres forsikringsselskab, og forsikringsselskabernes udgifter løb op i 4,4 mia. kr., viser nye tal fra F&P. Men det er ikke alle bilmærker, der er lige hyppige gæster hos pladesmeden.

Autotaks er det system, som håndterer alle skader på vores person- og varebiler, der anmeldes til forsikringsselskaberne og repareres på et autoværksted.

Tallene herfra giver et interessant indblik i, hvilke bilmærker der har flest skader. VW topper med 46.045 skader. Derefter følger Ford, Toyota og Peugeot med hver knap 30.000 skader på årsbasis.

Men det hænger naturligt sammen med, at det også er de bilmærker, der er rigtig mange af i Danmark.

Opgør man i stedet skaderne i forhold til antallet af biler af de enkelte bilmærker, så tegner der sig et andet billede.

Så ligger BMW i top med 181 skader pr. 1.000 biler tæt efterfulgt af Tesla (179), Mercedes (161) og Audi (160). I bunden ligger Fiat med 72 skader og Chrysler med kun 69 skader pr. 1.000 biler. 

Dyreste og billigste skader

”Bilejerne bruger i høj grad deres forsikringer.  Gennemsnitsskaden lå i 2021 på 12.321 kr., så der er typisk tale om småskader efter påkørsler og parkereringsskader,” siger analysechef Andreas Østergaard Nielsen fra F&P, der står bag Autotaks.

Rekorden over dyre skader tilfalder det amerikanske mærke Dodge med en reparationspris på 31.817 kr.  i gennemsnit efterfulgt af blandt andet Porsche med et snit på 23.583 kr. pr. skade.

Tesla og BMW med de forholdsmæssigt mange skader ligger noget lavere med en gennemsnitlig reparationspris på henholdsvis 16.136 kr. og 13.809 kr.

Billigste gennemsnitlige reparationspris ligger langt lavere. Fx har Hyundai en reparationspris på kun 10.904 kr. i gennemsnit pr. skade.

skader

 

 

 

 

skader

 
 
 
 
Om tallene:

F&P har analyseret de seneste tal i Autotaks (2021). Autotaks bruges til at registrere og udregne priser for reparationer af bilskader, der anmeldes til et forsikringsselskab og repareres på et autoværksted. Tal om bestanden af person- og varebiler inden for de enkelte bilmærker har vi fra FDM. Bilmærker, der er taget med i oversigten, udgør en bestand på mindst 1.000 køretøjer. Glasskader og kontanterstatninger er ikke medtaget i opgørelsen.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here