Tesla X kommer til efteråret

0
451

De mest ivrige kunder har ventet i tre år – og nu er der håb forude: Tesla X, den første elektriske SUV, er klar til levering i løbet af efteråret, lover Tesla.

Er den der ikke snart? Sådan har det lydt – ikke fra ungerne på bagsædet – men fra Tesla-fans verden over, der med længsel har ventet på verdens første eldrevne SUV. De mest ivrige har faktisk været skrevet op på en venteliste i tre år – og de bliver naturligvis også de første, der får fornøjelsen af Tesla X, når den er klar til salg.

Ifølge Elon Musk, Teslas grundlægger og ejer, sker det om tre-fire måneder. Det er en håndfuld måneder tidligere end seneste udmelding fra fabrikken. Og skal man tro Musk, er der noget at glæde sig til. På Teslas årlige aktionærmøde i denne uge, lovede han nemlig, ”at Model X bliver en bedre SUV end Model S er en sedan.”

Al den stund Model S igen og igen er blevet hyldet som ikke blot verdens bedste elbil, men også en af de mest spændende biler i den store mellemklasse generelt, er det noget af et løfte, som Musk her stiller i udsigt.

Tesla X byder da også på spændende teknik. Blandt højdepunkterne er træk på begge aksler, en rækkevidde på op mod 500 km, masser af kræfter og ikke mindst bagerste sidedøre, der på spektakulær vis løfter sig som mågevinger og gør indstigning til en leg.

Om det er den højere siddeposition eller udsigten til let og elegant at kunne placere børnene på bagsædet er uvist, men Tesla X har i sjælden grad kvindetække: Ifølge Tesla kommer mere end halvdelen af de første ordrer på Model X fra kvinder.

Selv om Model X skulle have været lanceret sidste år, kan timingen vise sig at være perfekt: Over alt i verden stiger efterspørgslen på højbenede SUV- og crossover-typer. Som første af slagsen med eldrift, får Model X fra starten sin helt egen niche. Konkurrenterne ser samme trend og halser efter med lignende modeller: Audi og angiveligt også BMW er på vej med direkte rivaler til Model X, men kan dog ikke indhente den californiske elbilproducents forspring: Audi kommer først, men kan tidligst levere en elektrisk SUV i begyndelsen af 2018.

Efter Model X har Tesla annonceret, at næste Tesla bliver en elektrisk ’folkevogn’ på størrelse med en VW Golf: Rækkevidden bliver godt 300 km – til gengæld bliver prisen mindre en det halv af prisen for en Model S eller X. Tesla Model 3, som modellen skal hedde, ventes klar i 2017.

Læs også: Teslas nye guldæg udklækkes til efteråret

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here