Teslas ’folkevogn’ bliver billig

0
153

Når Tesla begynder at levere den mellemstore Model 3 i 2017, bliver det til priser, der kan konkurrere med biler som VW Golf.

Tesla gør klar til at chokere den etablerede bilverden igen. Det skal ske til marts, når den californiske elsbil-producent lukker op for bestillinger af mærkets ’elektriske folkevogn’, den mellemstore Model 3.

Allerede nu afslører Tesla, at prisen i USA skal begynde ved 35.000 dollars. Det bekræfter en talsmand for firmaet til nyhedsbureauet Bloomberg. 35.000 dollars er mindre end det halve af den store Model S og kan – med lidt forsigtighed oversættes til ca. 300.000 kr. på danske nummerplader. Prisen på Tesla Model 3 skal i givet fald kunne sammenlignes med elbiler som BMW i3 og VW e-Golf.

Tesla Model 3 får dog væsentligt flere kræfter og længere rækkevidde. Ifølge det britiske bilblad AutoCar får de kraftige udgaver af Model 3 en rækkevidde på 450 km og kan accelerere fra 0-100 km/t på godt fire sekunder. Retfærdigvis gælder det dog næppe basisudgaven til 35.000 dollars, snarere topudgaver med firehjulstræk og stor batteripakke til noget højere priser.

Holder priser og præstationer bare nogenlunde, tyder alt dog på, at Tesla nok engang giver konkurrenterne i den etablerede bilindustri baghjul. VW har ganske vist annonceret en Golf-lignende elbil med lignende præstationer og forventet prisniveau, men den ser vi tidligst to år senere i 2019.

Designet som en mindre Model S
Model 3 er bilen, der for alvor skal gøre Teslas elbiler til hvermandseje – i hvert fald i USA, hvor den gennemsnitlige bilkøber bruger godt 30.000 dollars på bilkøb. Det tal kommer Model 3 sagtens ned på, fordi den amerikanske stat yder et tilskud på 7.500 dollars til køb af elbiler. Også i Europa forventes Model 3 at gøre Tesla til andet og mere end det ultimative statussymbol for velbeslåede bilkøbere. Udover førende teknologi, skal Model 3 lokke med et design, der angiveligt lægger sig tæt på af den velskabte Model S – men er omkring 20 procent mindre.

Selv om Tesla tager imod bestillinger på Model 3 fra marts og starter produktionen op i 2017, vides det endnu ikke, hvornår de første biler når frem til europæiske købere.

Læs også: Folke-Tesla skal fremstilles i Kina

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here