Topkarakter til VW-elbil i sikkerhedstest

0
euro ncap id.3

Overbevisende: Volkswagens nye elbil ID.3 scorer fem stjerner i Euro NCAP. Ny Toyota Yaris kører også topkarakter sikkert hjem.

Som den blot anden bil testet efter Euro NCAP’s nye skrappe 2020-testkrav kører VW’s nye elbil ID.3 fem sikre Euro NCAP-stjerner sikkert i hus.

”De nye skrappere testkrav fra Euro NCAP betyder, at bilproducenterne nu for alvor skal strække sig for at nå alle fem stjerner. Alligevel overbeviser VW ID.3 med en meget flot sikkerhed, der vel at mærke dækker alle udstyrsmodellerne. Alle de vigtige sikkerhedssystemer er standard, og ikke mindst bilens nødbremse og vognbaneassistent scorer højt,” siger FDMs – og Danmarks eneste – repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen på FDM.dk.

Han fremhæver også, at VW ID.3, som en del af de nye testkrav, har et system, der overvåger føreren og reagerer i tilfælde af uopmærksomhed bag rattet, og et såkaldt eCall-system, der selv giver information og position til alarmcentralen i tilfælde af uheld.

Det er ikke bare de elektroniske sikkerhedssystemer, som spiller i den nye ’ellert’ fra VW. Også den basale kollisionssikkerhed i bilens konstruktion overbeviser – både for store og små passagerer.

Airbag mellem forsæderne

Som en del af den nye europæiske sikkerhedstest foregår frontalkollisionen nu ikke længere mod en mur men mod en bevægelig barriere. Den skal simulere sammenstød med en modkørende bil. Her opnår VW ID.3 et flot resultat. Det samme gælder ved testen af den nye airbag mellem de forreste sæder, der skal forhindre, at fører og forsædepassager skader hinanden i forbindelse med en kollision.

”Det viser endnu en gang, at den omstilling til elbiler, som bilproducenterne er i fuld gang med, ikke sker på bekostning af sikkerheden. Tværtimod ser det ud til, at de formår at integrere den seneste sikkerhedsteknologi i deres biler,” siger Søren W. Rasmussen videre på fdm.dk.

VW ID.3 er med i opløbet om titlen som Årets Bil i Danmark 2021.

Den nye Toyota Yaris klarer også de nye og meget skrappe Euro NCAP-krav til topkarakter.

Ny Yaris overbeviser

Den nye generation af Toyota Yaris er den første bil som er blevet testet efter Euro NCAP‘s nye skrappere krav.

Den lille japaner overbeviser også i sikkerhedstesten, hvor den ligeledes scorer de maksimale fem stjerner. Alle sikkerhedssystemerne er standard i alle udgaver, ligesom kollisions-sikkerheden er god.

FAKTA: Euro NCAP skærper kravene

De nye krav betyder, at især de aktive sikkerhedssystemer er afgørende, hvis de maksimale fem stjerner skal i hus. Udover automatisk nødbremse, der kan registrere bløde trafikanter, også i mørke, vognbaneassistent og fartbegrænser skal biler nu også kunne overvåge føreren og reagere på uopmærksomhed bag rattet. Derudover skal nødbremsen også virke, når bilen bakker, og ved venstresving skal bilen advare om og bremse for modkørende. I tilfælde af uheld skal bilerne have et såkaldt eCall-system, der sender besked og position til alarmcentralen. 

Selve kollisionstesten er opdateret. Frontalkollisionen sker nu ikke længere mod en mur men mod en bevægelig barriere, der simulerer et sammenstød med en modkørende bil. Nyt er bl.a. også kravet om en airbag mellem fører og passager på forsædet. Endelig er testens frontalkollision udvidet, så en ’voksen’ nu også sidder på bagsædet.

Kilde: Euro NCAP/FDM

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation