Tysk vinterdæk stødt fra tronen

0
253
tysk vinterdæk
Her er de bedste vinterdæk til din minibil: Tre dæk dumper, men største overraskelse er, at et kendt tysk vinterdæk for en gangs skyld ikke vinder testen.

Hvert efterår tester FDM sammen med en række europæiske bilklubber, blandt andet tyske ADAC, de mest populære vinterdæk. I år gælder det størrelsen 185/65 til 15 tommer fælge. De er godkendt til hastigheder op til 190 km/t og passer typisk til minibiler som VW Polo og Peugeot 208.

Den største overraskelse i år er faktisk, at tyske Continental ikke blev kåret til bedste vinterdæk i denne ombæring. Det plejer ellers nærmest at være lige så forudsigeligt, som at det bliver vinter hvert år…

Vinder er ifølge eksperterne i stedet Dunlop Winter Response 2, der oven i den femstjernede topkarakter får disse pæne ord med på vejen fra dommerne:

”Glimrende egenskaber på våd vej og på sne, mens dækket på is blot er godt. Rullemodstanden er meget lav,” skriver FDM Motor.

At dækket ruller let over vejbelægningen er godt for brændstofforbruget.

Skal være gode på våd vej

To andre vinterdæk får også fem stjerner og er lige i hælene på Dunlops vinterdæk. Det er Klebér Krisalp HP3 og Pirelli Cintauro Winter. Førstnævnte er fremragende på tør vej og ellers god på våd vej samt sne og is med fremhævelse af en god slidstyrke. Italienske Pirelli kan også begå sig på alle underlag, men er ikke suverænt på nogen områder.

Først på en fjerdeplads dukker sidste års vinder op: Continental WinterContact TS860. Et virkelig godt dæk, der dog klarer sig mindre godt på is, og det trækker ned til fire stjerner.

I den tunge ende af feltet, er tre dæk på glatis.

Sava Eskimo S3+ klarer sig bedst af de dårlige og får to stjerner af dommerne. Det er på tør vej, dækket faldet igennem, og det er alvorligt, lyder bedømmelsen.

Toyo Snowprox er trods navnet helt umuligt i sneføre og kan på ingen måde anbefales, mens Davanti Wintoura er himmelråbende ringe på våd vej.

Især i Danmark, hvor vi hovedsagelig kører på våde veje i vinterhalvåret og ikke så meget is og sne er dækkets egenskaber på våd vej vigtigst. ”Glem dette dæk,” lyder bedømmelsen af Davanti-dækket da også.

Læs også: Her er de bedste helårsdæk til Up & Co.

FAKTA: Så godt klarer vinterdækkene sig

Størrelse 185/65 R15 T (Karakter 1-5 stjerner)

5 stjerner:
Dunlop Winter Response 2 (Testvinder)
Klebér Krisalp HP3
Pirelli Cintauro Winter

4 stjerner:
Continental WinterContact TS 860
Hankook Winter i*cept RS2 W452
Michelin Alpin A4

3 stjerner:
Falken EuroWinter HS01
Vredestein Snowtrac 5
Goodyear UltraGrip 9
Nokian WR D4
Gislaved EuroFrost 6
Kumho WP51 WinterCraft
Viking Wintech

2 stjerner:
Sava Eskimo S3+

1 stjerne:
Toyo Snowprox S943
Davanti Wintoura

Kilde: FDM/ADAC

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here