Unge bilister vil ikke eje bil

0
eje bil
At eje en bil er ikke afgørende for yngre bilister, viser ny undersøgelse. Bilabonnementer, leasing og langtidsleje giver fleksibilitet og er vejen frem.

Hver femte unge under mellem 18 og 29 år vil ideelt set gerne skifte deres bil ud mindst én gang om året.

Analyseinstituttet YouGov har foretaget undersøgelsen for biludlejningsfirmaet Avis Danmark. Den konkluderer, at for yngre bilister tæller fleksibilitet og adgang til lige præcis den bil, der matcher deres aktuelle behov, højere end ønsket om at eje bilen. Altså nem adgang til alternativer til ejerskab og traditionel leasing.

43 procent af de adspurgte overvejer “helt sikkert” eller “muligvis” at opgive bilejerskabet og i stedet benytte en længerevarende udlejnings- eller abonnementsservice, hvis det er let og bekvemt. 61 procent vil kunne – som det hedder – “motiveres til at opgive ejerskabet af en bil”, hvis de kan spare penge på de løbende udgifter.

Samlet set er det kun syv procent af alle de adspurgte, der har et ønske om at skifte bil mindst en gang om året.

Mænd vil skifte oftest

Undersøgelsen viser også, at mænd er langt mere interesserede i at skifte bil end kvinder. 38 procent af de mandlige bilister vil skifte bil inden for tre år, for kvinder er tallet 17 procent. Den viser også, at bilister i hovedstadsområdet har et højere ønske om at skifte bil hyppigt end andre steder i landet. 17 procent af bilisterne i København vil gerne skifte bil mindst en gang om året, mens det tilsvarende tal i resten af landet er mellem fire og syv procent.

“Tidligere var det vigtigt at eje sin egen bil, men udviklingen bevæger sig i retning af, at det i dag er vigtigere at have adgang til den transport, der opfylder ens behov. Vores behov ændrer sig hyppigere end før, og folk er afhængige af deres bil både på jobbet og privat. Det betyder, at vi i dag ofte skifter bil, og det er en medvirkende årsag til, at flere og flere mister ejerskabsfornemmelsen, fordi vi i stedet er på udkig efter fleksible og bekvemmelige transportmidler,” siger Andrew Smith, General Manager hos Avis Danmark.

Mindre interesse for at eje bil

Den globale Avis-butik, Avis Budget Group, fik i 2019 lavet en undersøgelse i alle lande, hvor firmaet er repræsenteret. Den viste, at 70 procent forventer, at om ti år er det at eje en bil ikke længere den fremherskende måde at have adgang til mobilitet på.

Den danske undersøgelse omfatter 1.021 personer over 18 år, der er bosiddende i en husstand med én eller flere biler, og som kører bil mindst en gang om uge.

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation