Vi går cabriolet-amok i sommervarmen

0

Interessen for åbne biler er historisk høj lige nu, og udbuddet af cabriolet-modeller er samtidig rekordstort. Søgningen efter cabriolet-biler steget med 60 procent.

Den rekordvarme danske forsommer sætter brand i drømmen om en cabriolet – en åben bil, hvor man kan nyde solen, den lune vind og alle årstidens dufte.

Tal fra Bilbasen.dk, som Hvilkenbil.dk har fået, viser at søgningerne efter cabrioleter er gået amok i sommervarmen med en stigning på ca. 60 pct. i forhold til gennemsnittet for året.

“Det er højt. Søgningen på cabriolet’er er gået helt bananas,” fastslår markedsanaytiker på Bilbasen.dk Jan Lang og sammenligner stigningen i søgningen med, når en helt ny model kommer på markedet og alle skal tjekke den ud.

Det skete også sidste år, fortæller han videre – bare med modsat fortegn.

“Sidste år regnede sommeren væk, og det samme gjorde interessen for åbne biler. I år har den til gengæld fået solstik, så det følger vejrudsigten,” fortæller Jan Lang.

Han understreger dog, at det ikke bare er vejret, der sætter fut under cabrio-salget.

“Det er den økonomiske vækst i Danmark med stigende lønninger og ikke mindst stigende friværdier i boligen, der giver luft til drømmen om vind i håret under kørslen,” siger Jan Lang.

Audi A3 Cabriolet er blandt de topløse modeller, der giver meget værdi for pengene - og holder værdien godt.
Audi A3 Cabriolet er blandt de topløse modeller, der giver meget værdi for pengene – og holder værdien godt.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at et gennemsnitshus er blevet over 100.000 kr. mere værd i løbet af årets tre første måneder. Mere end 1.000 kr. om dagen – rigeligt til at betale for en fin cabriolet.

Jan Lang oplyser, at der er stor interesse for cabrioleterne både op til 150.000 kr. og fra 150-300.000 kr., hvor man i begge prislejer finder en af de mest populære cabrioleter – Audi A4.

Tegn på velstand
De gode tider for Danmarks og danskernes økonomi afspejler sig også i stigende interesse for andre specielbiler, som firehjulstrækkere og campingtrækkere. Et velstandstegn, mener han.

Samtidig med at interessen for cabriolet-biler er eksploderet, er der også blevet langt flere åbne biler at vælge imellem ude hos forhandlerne, viser Bilbasens tal.

For tre-fire år var udbuddet nede omkring 1.700-1.800 biler, men siden har forhandlerne øget udbuddet støt og roligt, og i år topper det lige nu på ca. 2.900 styk. En stigning på ca. 70 pct.

“Det er historisk højt,” slår Jan Lang fast.

Højt humør – lavt værditab
Drømmer du også om en cabriolet, så behøver du ikke slå det hen som unødig luksus og en dårlig investering. Ifølge Jan Lang er cabriolet faktisk en biltype med relativt lav afskrivning.

“Cabrioer er ikke et dårligt køb set med økonomibrillerne på – de holder værdien ganske godt – langt bedre end mange andre biler,” lyder det fra markedsanalytikeren.

“Der er en stor efterspørgsel på liebhaver-biler i disse år, og det er med til at holde priserne på de åbne biler oppe, slutter Jan Lang.

For eksempel er en model som Saab 9-3 faktisk steget i værdi på det seneste.

Læs også: En cabriolet kræver kun lidt luft i bilbudgettet

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation