Vi jagter de billigste dyre dråber

0
192

Danskerne sparer på benzin og diesel, og det er nærmest nationalsport at tanke billigt, viser ny undersøgelse. Manden er den flittigste ‘tankpasser’ i jagten på det billigste brændstof.

Udgifterne til brændstof er en af de store poster i mange danskeres bilbudget, og derfor er vi sparsommelige og påpasselige med brændstofforbruget. Det er manden, der er familiens ’tankpasser’, viser nye tal fra BilBasen og YouGov.

I en undersøgelse fortæller hele 72 pct., at de aktivt forsøger at spare på udgifterne til brændstof, og herunder, at 68 pct. tanker på bestemte tidspunkter for at købe brændstoffet billigst.

Blandt de danskere, som sparer på brændstoffet eller udgifterne dertil, angiver godt halvdelen stigende brændstofpriser som væsentligste årsag til deres spareiver.

”Priserne på en liter brændstof er i bund og grund en afspejling af den globale økonomi og prisen på olie på verdensmarkedet. Det vil sige, at prisen faktisk går op og ned, men ifølge vores undersøgelse, så mener et flertal, at omkostningerne til brændstof er steget markant i de senere år,” mener Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

Manden tanker
Undersøgelsen viser også klart, at påfyldning af brændstof ofte er mandens domæne blandt bilejere, der lever i et parforhold. Her viser resultatet, at det i otte ud af ti tilfælde er manden, som fylder benzin eller diesel på bilen.

Der er rigtig mange af bilejerne, og især mændene, der gør det til en hel sport at finde tankstationen med den billigste benzin,” siger Jan Lang.

Flest tanker benzin
Selvom man ikke entydigt kan sige, at benzin eller diesel er det mest fordelagtige drivmiddel, er benzin klart det mest anvendte og udbredte drivmiddel i øjeblikket, og dermed er den tidligere trenden med flere dieselbiler på vejene, vendt.

”Omkostningerne til at eje en dieselbil er steget i det seneste år, og samtidig er benzinbilerne blevet mere økonomiske. Derfor køber danskerne i stigende grad benzinbiler igen,” siger Jan Lang.

Endelig er mange af de billigste biler på markedet, som topper salgslisterne måned for måned, benzindrevne.

Fakta  om danskernes brændstofvaner 

– Tanker på bestemte tidspunkter for at få benzinen billigst: 68 pct.
– Forsøger at spare på budgettet til benzin: 72 pct.
– Sparer på brændstoffet grund af stigende brændstofpriser: 52 pct.
– Mænd i parforhold der fortæller, at de tanker: 82 pct.
– Benzin 65 pct. vs. 35 pct. diesel

Om undersøgelsen: Undersøgelsen er lavet af BilBasen i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.
Der er gennemført i alt 1118 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år i perioden 3-6 marts 2014.

Læs også:

Benzinbiler på hastig fremmarch

Bilkørsel er billigere end nogensinde

Vi kører 40 pct. længere på literen

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here