Virgin pønser på elbil

0
160

Tesla’s succes har givet andre teknologivirksomheder blod på tanden. Nu afslører den britiske rigmand Richard Branson, at hans firma Virgin også arbejder på en elbil.

Tesla’s Model S sælger som varme iPhones. Google arbejder i fuld offentlighed på at udvikle en selvkørende elbil. Og Apple arbejder på en elbil, men her er kun hemmeligheden offentlig.

Nu melder britiske Virgin sig blandt de bilglade teknologi-giganter. Virksomhedens stifter Richard Branson har ifølge Automotive News afsløret, at han har ansat folk, som arbejder på at udvikle elbiler.

Deltager i elbil-race
Nyheden er ikke helt så overraskende som den lyder. Virgin deltager nemlig allerede med sit eget hold i den såkaldte Formula E-racerserie, som er en slags Formel 1 for elbiler.

Men meldingen er eksponent for et markant skifte, som er sket i kølvandet på Tesla’s succes.

Elbil-teknologien har tilsyneladende været det puf, der skulle til for, at andre end bilindustriens gamle giganter tør binde an med bilkøberne.

Fra rumskibe til plejeprodukter
Virgin er et konglomerat, som på globalt plan dækker over mere end 400 virksomheder, der leverer alt fra flyrejser til smykker, musik og plejeprodukter.

Men teknologi og transport er hvor Branson og Virgin får mest omtale for tiden. Rumturisme, fly, tog og krydstogtskibe er allerede i porteføljen – biler kunne være en naturlig udvidelse.

Læs også: Danske bilkøbere tror ikke på elbiler – endnu

carstenn@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here