Volvo V60 er årets bedste bil

0
338

Bilejerne har talt – Volvo V60 vækker mest tilfredshed. I bunden ligger en række mikrobiler med Ford Ka nederst, mens Mercedes har flest biler i top 10.

34.000 danske bilejere har talt i FDM’s AutoIndex 2016 og kåret Volvos V60-model som den bedste bil. Det er målt ud fra bilejernes vurdering af deres egen bil, og her det altså V60 fra Volvo, der har de mest tilfredse ejere. Den scorer 917 point ud af 1000 mulige.

Mercedes C-klasse kommer ind på en andenplads et par decimaler foran sidste års vinder, BMW 5-serie, skriver FDM Motor.

Da vi på hvilkenbil.dk testede Volvo V60 med D4 turbodieselmotor, roste vi den for fremragende ergonomi, motor og sikkerhed til en godkendt pris, mens et trangt bagsæde trak ned.

Begrænset begejstring for mikrobiler
I bunden af AutoIndex-skalaen finder vi en flere populære mikrobiler.

Otte ud af de to dårligst placerede bilmodeller i den omfattende undersøgelse er mikrobiler. Sidst ligger Ford Ka og søsterbilerne Citroën C1 og Peugeot 107 med henholdsvis 774, 777 og 780 point.

I alt er er der 88 bilmodeller på listen – kun biler med mere end 40 besvarelser er med. Gennemsnittet i undersøgelsen er på 841 point.

Suzuki Celerio får den bedste bedømmelse blandt de mindste biler.
Suzuki Celerio får den bedste bedømmelse blandt de mindste biler.

Det slår Suzuki Celerio med 846 point og er dermed den bedst placerede mikrobil – med snuden pænt foran trillingerne Skoda Citigo, VW Up, Seat Mii og Hyundai i10.

I gruppen af minibiler, som er dem, der sælges flest af i Danmark, har Mazda 2 de mest tilfredse ejere, mens Nissan Micra ligger i bunden blandt mini’erne på en 83. plads.
I den lille mellemklasse topper Mercedes B-klasse på en samlet 4. plads. Renault Megane og Hyundai i30 ligger i den tunge ende i mellemklassen.
I feltet af det der i undersøgelsen kaldes multibiler topper den kompakte MPV Toyota Verso, mens Kia Venga ligger i bunden.

Zoomer vi ind på top 10 feltet, udmærker Mercedes Benz sig som mærket med flest tilfredse ejere. Hele fire modeller har det tyske prestigemærke med i det fine selskab. Ud over C-klassen på 2. pladsen og B-klassen på 4. pladsen er det Mercedes E-klasse på en 5. plads og Mercedes A-klasse på 7. pladsen.

Resultaterne gælder for biler, der er købt i 2012 eller derefter.

Læs også testen: Ny motor giver Volvo V60 nyt liv

FAKTA: Om FDMs AutoIndex 2016

Det er 14. år i træk, at FDM i samarbejde med konsulentfirmaet Loyalty Group gennemfører den omfattende AutoIndex-undersøgelse, der består af flere end 120 detaljerede spørgsmål. 34.000 bilejere har svaret i dette års undersøgelse, der blev gennemført i perioden fra januar til marts 2016.
Find din egen model – se hele opgørelsen på FDM.dk (du skal være logget ind)

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here