VW barsler med SUV-cabriolet

0

Volkswagen har planer om at introducere en cabriolet baseret på VW T-Roc i 2020. Til den tid vil SUV-modeller udgave 40 procent af VWs samlede salg.

Volkswagen var sen til at komme med på crossoverbølgen – de højbenede familiebiler – men satser nu benhårdt på denne biltype, der går som varmt brød på det europæiske marked.

Bestyrelsen har netop givet grønt lys for udviklingen af en cabriolet baseret på crossover-udgaven af Golf, T-Roc. Den er planlagt til at gå i produktion i første halvdel af 2020, oplyser VW i en pressemeddelelse.

VW-koncernen investerer 80 millioner euro – ca. 600 mio. kr. – i produktionen, der skal foregå Osnabrück, hvor man har mange års erfaring med produktion af cabrioletmodeller.

Volkswagen har eksempelvis haft cabrio-udgaver af VW Golf og VW Beetle.

Næsten hver anden VW skal være en SUV
Dr. Herbert Diess, bestyrelsesformand for Volkswagen, udtalte i forbindelse med offentliggørelsen af planerne om introduktionen af en T-Roc Cabriolet:

”Volkswagen er ved et udvikle sig til et SUV-mærke. Vores T-Roc sætter allerede nu nye standarder i klassen for kompakte SUV’er. Med T-Roc Cabriolet udvider vi vores sortiment af SUV’er med en model, der har masser af emotionel appeal. Jeg er specielt glad for, at vi kan drage fordel af Osnabrück-fabrikkens mangeårige erfaring med produktion af cabriolet-modeller.”

SUV-modellerne står for en markant del af væksten for Volkswagen. Med 720.000 leverede eksemplarer af den nuværende Tiguan, er den blandt de 10 mest solgte bilmodeller i verden og er blandt de tre bedst sælgende SUV’er.

Frem mod 2020 forventer Volkswagen at udvide antallet af SUV-modeller til 20, og til den tid forventes SUV’erne at udgøre 40 pct. af Volkswagens samlede salg.

Investeringen på mere end 80 millioner euro i produktionen af den nye cabriolet giver mulighed for en omfattende modernisering af produktionsfaciliteterne på fabrikken i Osnabrück, der forventes at producere op til 20.000 biler om året.

Læs også: VW T-Roc er livsstil til lavpris

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation