VW ID.4 er ’årets bil i verden’

1
world car of the year

Journalister fra 24 lande kårer VW’s elektriske SUV ID.4 til World Car of the Year 2021. Toyota Yaris og Honda e indtager de næste pladser.

World Car of the Year 2021 er en Volkswagen: Den fuldelektriske ID.4.

VW ID. 4 vandt foran Toyota Yaris og den elektriske charmetrold, mikroelbilen Honda e.

Oprindeligt var 24 biler nomineret til årets udgave af Årets bil i verden-titlen, hvor 93 internationale journalister fra 24 lande i år sad i juryen.

Betingelsen for, at en bil kan deltage i World Car of the Year-kåringen, er, at den skal være produceret i mindst 10.000 eksemplarer om året og være introduceret på mindst to kontinenter.

Juryen roser ID. 4’s nulemissionskørsel og bilens mange innovative detaljer. Det gælder blandt andet head-up-displayet med augmented-reality-display, der er standard på udvalgte udstyrsversioner. Systemet projicerer kørselsinformationer såsom vejvisende pile fra navigationsanlæggets rutevisning op på frontruden.

Vores dom

Her på Hvilkenbil.dk har vi også haft mulighed for at teste VW ID. 4 grundigt.

Redaktør Jens Velling roser ID. 4 for overdådig plads i kabinen, fin komfort og et stort batteri, men beklager sig lidt over besværlig betjening – og så kan man få en Audi Q4 e-tron til næsten samme pris.

”VW får overraskende meget ud af det halve år, der ligger mellem ID.3 og ID.4. Sidstnævnte er bedre på alle områder uden at det kan ses på prisen. Slet ikke i betragtning af, at ID.4 er væsentligt større og mere rummelig. Rækkevidden skuffer godt nok i koldt vejr og betjeningen er slet ikke færdigudviklet. Men til den miljøbevidste familie er det svært at finde en bedre elbil lige nu end ID.4. Stærke konkurrenter lurer dog i horisonten,” lyder bedømmelsen, der resulterer i fire ud af seks mulige stjerner.

Volkswagen forventer at levere cirka 150.000 styk ID.4 i år.

Det er i øvrigt femte gang ud af 17 mulige, at Volkswagen vinder kåringen som World car of the Year. Golf VI vandt i 2009, Polo i 2010, Up i 2011 og Golf VII i 2013.

På grund af COVID 19-pandemien foregik kåringen digitalt i år. Den kan ses på YouTube.com/worldcartv.

henrikh@hvilkenbil.dk

1 KOMMENTAR

  1. Motorjournalisten er jo helt til grin, hvordan kan man tillade sig at kåre sådan en bil som “årets bil”, bilen er hverken helt eller delvis færdigproduceret. Udover dette er kvaliteten så ringe, at man næsten kan lave ekko i kabinen pga alt den plastik, der er anvendt.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation