VW skrotter nyt 10-trins DSG-gear

VW må droppe en ny 10-trins udgave af DSG-gearet med dobbeltkobling. Teknikken bliver for dyr og kompliceret, erkender fabrikken

Et af de mest populære tricks i kampen for at nedbringe brændstofforbruget i moderne biler er gearkasser med flere trin – især for automatgear. I halvfjerdserne var det ikke ualmindeligt, at automatgear kun havde tre trin. I dag er seks trin normen, og stadig flere moderne automatgear har syv eller otte trin. Senest har Jeep og Land Rover lanceret modeller med ni trin, og Ford har søgt om patent på et automatgear med intet mindre end 11 trin.

VW – verdens pt. største bilproducent – kan også tælle til ti. Og det var nøjagtig det antal gear, som fabrikken tilbage i maj 2014 fortalte, at man var på vej med. Den nye gearkasse af DSG-typen med dobbeltkobling skulle forbedre præstationerne og reducere brændstofforbruget i fremtidens folkevogne – og dermed også koncernmærkerne Audi, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti og Lamborghini.

Efter planen skulle den 10-trins DSG gearkasse introduceres i 2016. Men det bliver der ikke noget af: Ifølge det australske bilsite Motoring, har VW nemlig puttet den avancerede gearkassen i mølposen. ”Teknikken har vist sig båd at blive for dyr og kompliceret” fortæller en anonym VW-kilde til Motoring i forbindelse med den aktuelle biludstilling i Frankfurt.

Problemer med DSG-teknikken
Måske handler VW også ud fra et forsigtighedsprincip: VW har problemer med pålideligheden af fabrikkens eksisterende DSG-gearkasser. Særligt typen med syv trin har været ramt, hvilket har resulteret i ca. 500.000 tilbagekaldelser på verdensplan.

Siden har VW placeret en kæmpeordre på lignende automatgear hos den anerkendte japanske gearproducent Aisin. Flere brancheanalytikere udlægger det som endnu et tegn på, at VW har problemer med holdbarheden af den nuværende DSG-teknik og forsøger at løse udfordringen ved at skifte gearkasse-leverandør.

Læs også: VW på vej med 10-trins gear

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here