VW T-Cross titter frem

0

T-Cross er VWs første kompakte crossover. Første smugkig på nyheden er bare en tegning, men vi kender allerede en del til teknikken, der stammer fra VW Polo og søsterbilen Seat Arona.

Selv om det bare er en skitse, har bilen herover potentiale til at blive et massivt hit blandt danske bilkøbere. Herhjemme er bilkøberne nemlig særligt vilde med to ting: Volkswagen og kompakte crossovers – og de to ting kombineres på spændende vis med ’tegneseriebilen’.

Den hedder VW T-Cross og er det tyske bilmærkes første model i den stærkt sælgende klasse for de mindste crossovers. Det er her, at Renault Captur og Peugeot 2008 kom først, og Captur har siden kunnet prale af at være europæisk topsælger i en klasse, der bare vokser og vokser i popularitet.

VW vil selvfølgelig gerne have en bid af kagen – og det skal de også nok få med T-Cross. Dels er den baseret på teknik fra den glimrende nye Polo og søsterbilen Seat Arona, der er uhyre vellykket og kørte med titlen som Årets Bil i Danmark. Dels kommer T-Cross til salg herhjemme i første del af 2019, tids nok til at komme før de nye udgaver af den franske duo.

VW fortæller endnu ikke så meget om T-Cross. Det behøver de heller ikke. Teknisk bliver der nemlig tale om, at vi får en Seat Arona pakket ind i VW-design. Motorer og teknologi bliver identisk. Det vil sige, at du kan få T-Cross med moderne teknik som stor infotainment skærm med Apple Carplay, avancerede sikkerhedsassistenter som automatisk nødbremse og aktiv vognbaneassistent samt en velfungerende adaptiv fartpilot, der selv holder afstand til forankørende biler.

Motorprogrammet starter med en trecylindret, én-liters turbobenziner, der yder 95 eller 115 hk, mens den nye 1,5 liters Evolution-motor med cylinderfrakobling af to af de fire cylindre yder 150 hk.

Kortere end Arona
Med en længde på 411 centimeter bliver T-Cross faktisk en anelse kortere end Seat Arona. Det skal man ikke lægge meget mere i end designændringer af kofangerne. Omvendt er T-Cross blot 12 centimeter kortere end den Golf-baserede T-Roc, der er blevet et kolossalt hit for VW. Forskellen ligger i bredden: T-Cross bliver noget smallere, men også billigere. Dermed kommer den med stor sandsynlighed til at sælge endnu bedre end T-Roc.

Med lanceringen af T-Cross udbygger VW sit modelprogram af populære crossover- og SUV-modeller. T-Cross bliver familiens junior, efterfulgt af T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg.

Se mere om T-Cross i denne video, hvor salgs- og marketingchef, Jürgen Stackmann, og designchef, Klaus Bischoff, tegner og fortæller: VW T-Cross video

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation