VW Up, Seat Mii og Skoda Citigo deler titlen ”Årets Bil”

VW-familiens tekniske trillinger VW Up, Seat Mii og Skoda Citigo deler titlen som Årets Bil i Danmark. Men opløbet var tættere end forventet og flere store medier udeblev fra årets kåring.

Som ventet blev det VW familiens populære ”trillinger” VW Up, Seat Mii og Skoda Citigo, der kørte med titlen som ”Årets Bil i Danmark 2013”. Bilerne deler teknik og stillede derfor op som én, fælles bilmodel, da 21 dansk motorjournalister efter tre dages testkørsel på og omkring Jyllandsringen tidligere i dag kårede årets bedste bilnyhed.

Juryen begrundede valget af VW Up, Seat Mii og Skoda Citigo med, at trekløveret sætter ny standard for, hvor meget kvalitet, køreglæde og plads man i dag får i en kun 3,5 meter lang mini til priser fra omkring 90.000 kr.

Dermed er juryen helt på linje med bilkøberne, der for længst har gjort trillingerne til nogle af de bedst sælgende i 2012. VW Up fører an med et samlet salg på næsten 8.000 biler. Med et månedligt salg på godt 1.000 biler er VW Up godt på vej til at blive Danmarks suverænt mest solgte bil i år. I det hele taget afspejler årets vindere i høj grad bilkøbernes virkelighed: I sidste måned udgjorde minibiler som VW Up, Seat Mii og Skoda Citigo hele 68 pct. af det samlede nybilssalg.

Usædvanligt tæt opløb
Selv om der er tale om en favoritsejr, var der faktisk spænding om resultatet. VW Up, Seat Mii og Skoda Citigo tog titlen med 116 point, blot 5 point foran den langt dyrere Volvo V40. Og med yderligere blot to point ned til den koreanske Golf-udfordrer Kia Ceed på tredjepladsen, var opløbet det tætteste nogensinde i kåringens historie.

Volvo V40 blev fremhævet for at være den vel nok mest sikre bil på markedet i dag – endda pakket ind i et usædvanligt flot design. Omvendt roste juryen Kia Ceed for at være et snusfornuftigt køb til en god pris og med Kia’s unikke 7-års garanti og samtidig tilbyde god plads og komfort til familien Danmark.

BMWs 3-serie blev nummer fire, mens fjerde generation af Renault Clio blev nummer fem og sidst i finale-opløbet. Inden da var Ford B-Max, en mini-MPV med unikke skydedøre, blevet siet fra finalefeltet efter en ekstra afstemning.

Bag kulisserne var der også mere drama end sædvanligt. Efter mange års deltagelse valgte store danske medier som Berlingske Tidende, BT og Politiken at udeblive fra årets afstemning.

Endelig undlod den danske VW-importør at stille op med en oplagt favorit i form af VW Golf 7. Var det sket, ville Golf 7 med stor sandsynlighed have fået indflydelse på det endelige resultat.

Resultatet af Årets Bil i Danmark 2013:

1. Seat Mii/Skoda Citigo/VW Up: 116 point
2. Volvo V40: 111 point
3. Kia Ceed: 109 point
4. BMW 3-serie: 106 point
5. Renault Clio: 83 point

Derudover fik de identiske sportsvogne Toyota GT86 og Subaru BRZ en særpris for at tilbyde usædvanligt meget køreglæde for pengene.

Læs test af VW Up her.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here