100.000 kilometer i Kia Sportage – nul fejl

0
580

Kia Sportage sætter ny rekord i grundig tysk test driftssikkerhed udført over to år og 100.000 km. Det er ikke første gang at Kia klarer sig godt i holdbarhedstests.

Kia Motors har fået gennemgået sin Sportage-model med ekstra tysk grundig i en langtidstest over 100.000 kilometer. Det er magasinet Auto Motor und Sport (AMS), som har gennemført sin omfattende to-års test af driftssikkerheden i Kia Sportage – uden at finde én eneste fejl.

Det tyske bilmagasin udfordrede ellers Kia’en med 100.000 kilometer udholdenhedstest i forskelligt terræn, hvor testkørerne genskaber en almindelig ejers oplevelse af bilen i løbet af 24 måneder. I alle de omfattende og respekterede tests, som AMS har gennemført gennem tiden, har ingen anden SUV leveret en komplet fejlfri indsats, hvilket gør KIA Sportage til den bedst placerede SUV, hvad angår den samlede driftssikkerhed.

Kia Sportage vipper dermed Skoda Yeti af førstepladsen i det segmentinddelte fejlindeks, og derefter følger Audi Q5, Mercedes ML og Hyundai Tucson.

Fra midten af 2014 har AMS-redaktionsteamet testet KIA Sportage med dagligdags brug under mange forskellige kørselsforhold. De samlede præstationer og den samlede driftssikkerhed blev testet, og samtidig blev den kompakte SUV rost for god plads i passagerkabinen og i bagagerummet, samt en kultiveret motor og et brugervenligt navigationssystem. Magasinet testede 3. generation af Kia Sportage – 2.0 CRDi med automatisk gearkasse og 184 hk samt firehjulstræk.

Den nuværende Sportage er fjerde generation af modellen, der blev lanceret tidligere på året, mens den første udgave af Kia Sportage rullede ud fra fabrikken helt tilbage i 1993 og dermed én af pionererne i SUV-segmentet, som i dag ’boomer’ rent salgsmæssigt.

Uden så meget som en sprunget pære i løbet af to års dagligt brug er det ikke mærkeligt, at man hos Kia er stolt af resultatet i langtidstesten.

Kia klarer sig generelt godt
“I den krævende test har Kia Sportage bevist, at vores mærke foruden et førsteklasses design, moderne teknologier og høj komfort også byder på en ekstraordinær høj kvalitet. Den kvalitet har allerede sikret Kia en førsteplads i Auto Bild-magasinets Kvalitetsrapport 2015”, lyder det fra Steffen Cost, som er Managing Director (COO) hos Kia Motors Deutschland, i en presseudtalelse.

Cost henviser til, at Kia flere gange har klaret sig godt i tests af pålideligheden. Det tyske bilmagasin AutoBild laver lignende 100.000 kilometers test, og her har f.eks. mini mpv’en Venga og Golf-konkurrenten Ceed også klaret sig særdeles godt.

Foruden klassens højeste kvalitetsniveau har Kia Sportage de maksimale 5 stjerner i NCAP sikkerhedstest og branchens længste garanti på 7 år.

I det hele taget tikker der mange gode resultater ind hos Kia for tiden – også herhjemme. Således viste 2016 udgaven af FDM’s omfattende Autoindex-undersøgelse blandt 34.000 bilejere for nylig, at Kia et af de blot syv mærker, der har opnået fremgang, mens de resterende 15 bilmærker er gået tilbage i forhold til sidste år.

Læs også:

Kia får – igen – tysk ros for kvalitet

Kia Venga er rollemodel

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here