185.000 kr. for en syv-personers Jogger

0
339
jogger

Dacia er klar til foråret med Danmarks billigste syvpersoners bil. Priserne for Jogger begynder ved 180.000 kr. med meget lidt udstyr.

Renaults rumænske discountmærke buldrer derudad med den ene modelfornyelse efter den anden. Næste i rækken er Jogger, der i løbet af foråret 2022 afløser Lodgy og samtidig skifter look fra det lidt mere bedagede MPV-agtige til det friskere SUV-lignende.

Importøren har netop prissat den billige familiecontainer til 185.000 kroner for den billigste med syv sæder. Kan man nøjes med fem sæder, snittes 5.000 kr. af prisen.

Hos Dacia får man groft sagt det, man betaler for. Således også i Jogger, hvor den basale udstyrslinje hedder Essential. Automatisk nødbremse har den – det skal den have – men den har kun øje for hårde trafikanter og altså ikke for fodgængere og cyklister. Selvom Jogger er bygget på samme CMF-platform som for eksempel Renault Captur, og mulighederne for aktivt sikkerhedsudstyr dermed er rigelige, så er de rumænske fravalg benhårde og konsekvente. Det samme er tilfældet i den nyeste Sandero Stepway. Der er således ikke grund til at forvente stjerneregn, når den europæiske sikkerhedsorganisation Euro NCAP tester Jogger.

LED-lygter bliver standard

I den billigste Jogger kan man se frem til standardmonterede LED-forlygter, højdejusterbart førersæde og et rat, der kan indstilles både i højde og dybde. Og ikke ret meget mere.

Mellemste udstyrsvariant hedder Comfort, koster 15.000 kr. mere og beriger køberen med blandt andet aircondition, elspejle og fartpilot, p-sensor for og bag og otte tommers touchskærm. Toppen af Jogger-poppen hedder Extreme til 215.000 kr. for den syvpersoners. Den har det mere rå Stepway-look plus automatisk klimaanlæg og bakkamera.

Jogger er 455 centimeter lang, akselafstanden er 290 cm, og med fem sæder monteret sluger bagagerummet 708 liter. Med ryglænene på anden sæderække lagt ned, siger målet 1.819 liter. Har man brug for at ommøblere sin Jogger til en varevogn eller sovevogn til to, kan anden sæderække ligesom den tredje afmonteres og tages helt ud.

Motoren er Renaults 3-cylindrede 1,0 liters med 110 hestekræfter og 6-trins manuel gearkasse. I 2023 vil Jogger også kunne fås som 140 hestes hybrid efter samme opskrift som Renault Clio og Arkana – hybridprisen kendes endnu ikke.

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here