Achtung: Kia Ceed slår Golf i tysk test

0

Den nye Kia Ceed vinder en usædvanlig og sjælden sejr. I det tyske bilmagasin AutoBild vinder den koreanske Golf-udfordrer over netop den tyske klasseduks VW Golf og flere andre konkurrenter.

Tysk bilindustri står stærkt. Både når man kigger på salgstal, kvalitet og omdømme blandt verdens bilkøbere. Og den enorme tyske bilindustri er traditionelt bakket solidt op af landets mange bilmedier, der ofte udkommer på flere sprog i flere lande og dermed har enorm indflydelse.

Forbrødringen har været udtalt. For blot få år siden var det utænkeligt, at en fransk, japansk eller – endnu mere utænkeligt – koreansk bil kunne vinde over tysk produceret VW, Opel, Ford, Audi, BMW eller Mercedes. Lad os bare gentage det på tysk: Undenkbar!

I globaliseringens navn er der løsnet en lille smule op for nationalismen. En sjælden gang sker det utænkelige: En udenlandsk bil presser kofangeren foran en af hjemmebanefavoritterne og vinder en test. Men det forekommer stadig så sjældent, at de tyske bilmedier altid selv gør et stort nummer ud af, at det utænkelige er sket.

Sådan er det også i det nyeste nummer af AutoBild, et af de største og mest respekterede tyske bilmagasiner med et oplag på den høje side af 330.000 eksemplarer. Men selv om det som udgangspunkt er undenkbar, sker det altså: Den nye Kia Ceed – en sydkoreansk bil – vinder ikke alene en gruppetest foran fire rivaler; to af dem er indbegrebet af hjemmelavet, tysk kvalitet – nemlig Opel Astra og selveste klasseduksen VW Golf.

’Kæmpeoverraskelse’
AutoBild kalder da også selv resultatet for en ’kæmpeoverraskelse’ og understreger, at det er en præstation, som man sjældent ser. Magasinet bemærker også – måske som en trøst til Volkswagen – at mens Kia Ceed kommer frisk fra stålpressen, synger den aktuelle VW Golf på sidste vers. Næste år er ottende generation af Golf klar. Vi gætter på, at det så er tid til revanche…

AutoBild er i øvrigt imponerende af den nye, tredje generation af Ceed, som magasinet kalder ’en bil uden svagheder’. Testholdet roser den samlede pakke fra plads, køreegenskaber og mekanik til byggekvalitet. Ifølge AutoBild kører Kia Ceed også præcis, som de ønsker det i Tyskland: Europæisk.

Det er ubetinget og bemærkelsesværdig ros fra et tysk, nationalsindet bilmagasin og lover godt for en bil, der også er populær blandt danske bilkøbere. Du kan læse hele testen på www.autobild.de

Hvilkenbil.dk tester den nye Ceed i løbet af efteråret.

Læs også: Kia klar med tredje generation Ceed

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation