Afløser på vej for Citroën C4

0
c4
Ny model skal lappe hul i modelprogrammet med mellemstor crossover i Golf-størrelse. Den nye C4 kommer også som ren elbil.

Franske Citroën har længe haft et gabende hul i modelprogrammet omkring den lille mellemklasse – også kaldet Golf-klassen.

Citroën C4, der blev lanceret i 2004 og kom i en ny generation i 2010. Modellen udgik i 2018, og produktionen af C4 Aircross – Citroëns udgave af en højbenet Mitsubishi ASX – der blev lanceret i 2012 holdt kun til 2017. Siden har den lidt mindre C4 Cactus fra 2014, der blev finpudset i 2018, været alene på skansen i den populære klasse. Men den har aldrig rigtig kunnet fylde rollen ud. C4 Cactus er nemlig baseret på den mindre PF1 platform, som også bærer blandt andet Citroën C3 og DS 3. Dermed tilbyder den mindre plads end konkurrenterne.

Siden er Citroën kommet med den større C5 Aircross i slutningen af 2018.

Men nu skal hullet mellem C4 Cactus og C5 Aircross altså fyldes ud, skriver FDM Motor.

Foreløbig er der dog kun spionfotos af forklædte prototyper i gang med de afsluttende tests og ingen tekniske specifikationer. Dem må vi vente med, til Citroën melder noget officielt ud.

Den nye model ser ud til at blive en crossover helt efter tidens mode i stil med og på størrelse med for eksempel Kia Xceed. Designet kommer formentlig til at lægge sig op ad C5 Aircross (tegningen her på siden).

Til salg i 2021

Den mellemstore ny skal formentlig stadig hedde C4, muligvis med en tilføjelse af Aircross. Vi kan nok forvente at se den til efteråret med salgsstart tidligt i 2021. En tidligere udmelding fra Citroën tyder på at der også kommer en rent elektrisk udgave.

Ifølge Motor bliver den nye C4 derfor formentlig baseret på en forlænget udgave af koncernens lille CMP-platform, som netop er udviklet til både benzin, diesel og el.

Efter størrelsen på den nye C4 at dømme, burde bilen bygges på den større EMP2-platform, som benyttes til bl.a. Peugeot 308 og Citroën C4 Grandtourer. Men denne platform er ikke designet til at have batterier ombord.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation