Alfa bliver til Alfa e-Romeo

0
58
strategi alfa romeo

Stellantis-koncernen lægger ny strategi for Alfa Romeo: Det hæderkronede, italienske mærke skal være fuldt elektrisk om fem år.

Efter mange års hensygnende tilværelse er der nu store planer for mærket med stolte racer-traditioner og mange fans over hele verden.

For ca. seks år siden lancerede Alfa Romeo mellemklasse-sedanen Giulia efterfulgt af den store SUV Stelvio, men succesen udeblev, og de to blev ikke fulgt op af nye modeller. En nedlukning hang truende over Milano, hvor Alfa hører hjemme, men nu fortæller den nye ejer, gigantkoncernen Stellantis, at der er en fremtid for Alfa Romeo. Den fremtid er udelukkende elektrisk, som mange andre bilmærker også har meldt ud den seneste tid.

Fra 2027 skal Alfa Romeo kun sælge rene elbiler på det primære marked i Europa, men også i Nordamerika og Kina. Den nye strategi er opsigtvækkende, da Alfa endnu ikke har en eneste elbil på markedet – ikke engang en ladehybrid.

Den nye chef, Jean-Philippe Imparato, arbejder ifølge finans.dk som refererer det velansete tyske magasin Auto Motor und Sport sammen med 49 nøglemedarbejdere på en ny strategi for Alfa Romeo under mottoet ’Alfa bliver til Alfa e-Romeo’, hvor vi – trods begrænsede italiensk-kundskaber – gætter på, at det lille ’e’ både står for ’og’ samt ’elektrisk’.

Ny designchef

Gennemført design har altid været et af Alfa Romeos adelsmærker, så det er en stor opgave, der venter den ny designchef, Alejandro Mesonero-Romanos, når Alfa skal tages ind i den elektriske tidsalder.

Mesonero-Romanos kommer fra Renault, og før det har han slået smukke streger til Seat-modeller blandt andet Leon.

Der er generelt lagt op til den helt store elektriske omstilling hos Stellantis, hvor fem mærker kun vil sælge elbiler på sigt – Alfa Romeo, Fiat, DS, Lancia og Opel.

DS lancerer kun fuldelektriske biler fra og med 2024, Lancia, som vi ikke har set på danske breddegrader i mange år, starter i 2026.

De tre mærker slutter sig til Opel og Fiat, der allerede har annonceret planer om kun at blive elektrisk.

Opel fortalte i juni, at man vil være et helt elektrisk mærke i Europa inden 2028. Samtidig meddelte Fiat også, at mærkets produkter udelukkende vil være elektriske et sted mellem 2025 og 2030.

Læs hvilke biler, der er på vej – og kan være på vej fra Alfa Romeo. 

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here