Antallet af ladestandere blev fordoblet i 2023

ladestandere

I løbet af 2023 blev der opsat flere end 8.000 nye ladestandere i Danmark. Antallet af lynladere blev fordoblet.

Antallet af ladestandere ser ud til at følge med udbredelsen af elbiler. I løbet af 2023 steg bestanden af elbiler i Danmark med 78 procent. Samtidig blev der opstillet lidt over 8.000 nye ladepunkter – det svarer til en stigning på 89 procent. Kigger man alene på antallet af lynladere, hvor man får meget strøm på kort tid, blev antallet fordoblet fra 786 til 1.576 lynladere. Det svarer til en stigning på 100 procent.

Hos De Danske Bilimportører mener adm. direktør Mads Rørvig ikke desto mindre, at der skal endnu mere fart på udbredelsen af ladestandere herhjemme.

“Elbilernes popularitet vokser markant, og allerede i 2024 kommer de til at udgøre over 50 procent af nybilsalget. Det stiller store krav til let og tilgængelig opladning. Derfor er vi naturligvis glade for, at Danmark har fået markant flere ladestandere i 2023, men det skal gå endnu stærkere, hvis ladeinfrastrukturen skal følge med udviklingen i bilparken.”

Afgørende for grøn omstilling

De Danske Bilimportører peger på, at udbygning af ladeinfrastrukturen er en vigtig del af den grønne omstilling.

I 2023 udgjorde elbiler 36 procent af alle nyregistreringer, og andelen vil kun blive større de kommende år. Det kræver ladeinfrastruktur, der er tilgængeligt for alle elbilister. Der skal med andre ord både være flere ladestandere og kortere i mellem dem.

De Danske Bilimportører efterlyser også tilstrækkelig konkurrence på lademarkedet, så forbrugerne betaler de rigtige priser og oplever større gennemsigtighed, når det kommer til opladning. Begge dele kræver politisk fokus og er vigtige forudsætninger for, at udbredelsen af elbiler fortsætter i højt tempo de kommende år. Hvilket igen er en forudsætning for, at Danmark kan nedbringe sin CO2-udledning.

Offentlige ladepunkter i Danmark
 

2022

2023

Alm. ladestandere

8.412

15.792

Lynladere

786

1.576

I alt

9.198

17.368


jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here