Bilsalget ramt af turbulens

0
bilsalget
Bilsalget ser ud til at være stabiliseret og ligger lunt i svinget i tredje kvartal. Salget domineres af franske mærker og en sending længe ventede Tesla 3.

I september kom der 15.992 nye personbiler ud på de danske veje. Dermed steg bilsalget med 3.928 biler sammenlignet med september 2018, hvor der i alt blev solgt 12.064 biler, oplyser De Danske Bilimportører.

Det er en stigning i bilsalget på næsten 33 procent i forhold til sidste år. Til og med årets tredje kvartal er der samlet blevet solgt 173.627 nye personbiler. Det er godt to procent flere end sidste års samlede salg på 169.980 personbiler i årets første ni måneder.

Den massive stigning i salget i september sammenlignet med samme måned sidste år skyldes imidlertid et voldsomt fald i bilsalget i september sidste år, hvor der blev indført en ny måde at beregne bilernes brændstofeffektivitet, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank.

”Generelt har bilsalget det sidste års tid været præget af stor turbulens, også omkring april i år, hvor forventningen om nye afgifter ligeledes gav et kraftigt dyk. Med dagens tal er der tegn på, at bilsalget så småt har stabiliseret sig på et relativt pænt niveau noget over gennemsnittet for de foregående par år,” skriver hun i en kommentar til de nye tal.

Forsigtige bilkøbere

Fremover forventer hun, at de lave renter og en fortsat forbedret privatøkonomi hos danskerne vil understøtte bilsalget. Der er dog ingen grund til at tro, at danskernes bilforbrug vil stige kraftigt, da mange fortsat vælger at spare op og er tilbageholdende med at øge forbruget.

Statistikken fra bilimportørerne viser også, hvilke mærker og modeller, der sælger bedst.

Mikrobilen Citroën C1 er tilbage som Danmarks mest solgte bil.

Volkswagen indtager – som sædvanlig er vi lige ved at skrive – førstepladsen som det mest populære mærke i september med 2.149 solgte biler. Andenpladsen går til Citroën, der har solgt 1.455 biler. På tredjepladsen finder vi Peugeot, der ligger lige i hælene med 1.389 indregistrerede nye biler.

Lidt overraskende er den mest populære model for en sjælden gangs skyld en mikrobil – Citroën C1. Den ligger på førstepladsen med 589 biler. Seks biler mere end Peugeot 208, der opnår en andenplads med 583 biler. På tredjepladsen finder vi igen en Citroën, minibilen C3, med 521 solgte biler. Altså total fransk dominans i top tre.

Tesla-produktion i gear

Redaktør på Hvilkenbil.dk Jens Velling forklarer, hvorfor toplisten, der normalt har minibilen Peugeot 208 eller den højbenede Nissan Quashqai øverst på skamlen, ser ud som den gør.

”Det er de gode tilbud, der tiltrak bilkøberne i september. Citroën C1 er dels billig med et kampagnetilbud på 80.000 kr., dels en populær vare hos udlejningsselskaber.”

Også VW Passat på femtepladsen har der været gode tilbud på her op til lanceringen af den faceliftede udgave.

”Det har givet flere salg, ligesom VW-forhandlerne sikkert har indregistreret en del af den nye model.”

Endelig springer elbilen Tesla Model 3 helt op på en fjerdeplads.

”Det handler om, at nu leveres de biler, som køberne har bestilt for lang tid siden – Teslas produktion er ved at være oppe i højt gear,” fortæller Jens Velling.

FAKTA: Top 20 salg af nye biler, september 2019
Mærke Model Antal
Citroën C1 589
Peugeot 208 583
Citroën C3 521
Tesla Model 3 437
Volkswagen Passat 392
Nissan Qashqai 376
Volkswagen Golf 359
Ford Focus 326
Toyota Yaris 315
Ford Fiesta 313
Audi A3 291
Skoda Octavia 285
Volkswagen Polo 280
Skoda Fabia 277
Volkswagen Up 270
Toyota Aygo 263
Peugeot 108 250
Mercedes C-Klasse 236
Mercedes A-Klasse 222
Volkswagen T-Cross 214

Kilde: De Danske Bilimportører

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation