Bilsalget slog tilbage i november

0
salget

Fremgang i salget af nye biler. Usikkerheden om afgifter på elbiler efter nytår gavner salget. Toyotas lille Aygo er tilbage på toppen.

Salget af nye biler slår tilbage. 20 procent flere nye biler fik nummerplader på i november sammenlignet med oktober. Stigningen kommer ovenpå et stort set tilsvarende fald i oktober. I alt blev der indregistreret 18.159 nye personbiler i november, oplyser De Danske Bilimportører.

Sammenlignet med november sidste år, er bilsalget omtrent på samme niveau, og dermed er salget af nye biler ved at være kommet sig helt over corona.

De udsving, vi ser for tiden, skal blandt andet ses i lyset af, den væsentlige usikkerhed der er omkring afgiftssystemet, mener privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank.

Der bliver solgt rigtigt mange elbiler, og med 1.737 solgte elbiler i november overstiger det de knap 1.100 der blev solgt i oktober.

”Der er stor usikkerhed om fremtidens afgifter på elbiler uden en aftale om fremtidig beskatning vil afgiften på elbiler stige væsentligt til nytår, og det kan have fået danskerne til at fremrykke deres køb af elbil – i det mindste ved man hvad man får, hvis man køber den i dag, og det er der nok en del, der hellere vil, end at satse på lavere afgifter,” lyder hendes forklaring på de mange elbilsalg.

Afgiften står til at stige fra 20 til 65 procent på elbiler til en pris under ca. 400.000 kr.

Håber på politisk afklaring

Hos bilimportørerne er man enig.

”Vi håber, at politikerne snart indgår en aftale om nye grønne afgifter for personbiler, så vi kan fastholde det grønne momentum, vi har oplevet de seneste måneder. Vi nærmer os årsskiftet, hvor afgifterne står til at stige markant, hvis ikke politikerne griber ind,” siger adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

Det er nu ikke bare elbilerne, der sælger godt i disse måneder, viser de nye tal for november.

Også salget af ladehybrider, som har været på fremmarch siden juni, markerede sig stærkt i den forgangne måned. Med 2.217 nye plug-in’er i november, endte plug-in-salget mere end 400 procent over niveauet i november 2019, og med kun en måned tilbage af året ser det ud til, at årets samlede plug-in hybridsalg ender næsten fire gange over sidste år. 

”Der er mange grunde til, at salget af de grønne biler er eksploderet i år. Én af dem er, at udvalget af grønne biler er blevet markant bedre, og derudover forbedres ladeinfrastrukturen måned for måned,” siger Mads Rørvig.

Toyota på toppen

Ser vi på bestsellerne i november er det Toyota, der topper salgslisten – med både en første- og en andenplads. 759 af mikrobilen Aygo (billedet) fik nummerplader på i november og 586 af minien Yaris. På tredjepladsen kører VW Golf ind med 476 indregistreringer.

Hele 341 af dem er faktisk opladningshybrider og dermed er Golf’en den mest solgte plug-in hybrid i november.

Redaktør på Hvilkenbil.dk Jens Velling hæfter sig ved, at der er en del større biler som VW Passat, BMW 3 og en hel sværm af Mercedes’er på top 20 salgslisten.

”Det skyldes det årstidsbestemte salg af firmabiler,” siger han, og så bemærker han også, at der er godt gang i salget af mikrobilerne – ud over Toyota Aygo, er det især Hyundai i10 og Citroën C1.

”Salget af de små biler er nok udtryk for en fortsat ’corona-effekt’. Flere unge køber bil og flere familier investerer i bil nummer to for at undgå den tætte kontakt til andre i de offentlige transportmidler til og fra studie og job,” vurderer Jens Velling.

Mest solgte elbil med 298 styk er også en VW – ID.3. Det rækker til en 17. plads på top 20 salgslisten – en kofanger foran Tesla 3, som der blev 285 flere af på de danske veje af i november.

FAKTA: Salget af nye biler i november 2020

 

Nr. Mærke Model Antal
1 Toyota Aygo 759
2 Toyota Yaris 586
3 Volkswagen Golf 476
4 Peugeot 208 428
5 Hyundai I10 421
6 Volkswagen Passat 392
7 Hyundai Kona 388
8 BMW 3’er 369
9 Citroen C1 358
10 Nissan Qashqai 351
11 Renault Clio 342
12 Skoda Octavia 326
13 Renault Captur 313
14 Mercedes-Benz A-Klasse 310
15 Mercedes-Benz C-Klasse 305
16 Volkswagen Touran 303
17 Volkswagen Id.3 298
18 Mercedes-Benz GLB 292
19 Mercedes-Benz E-Klasse 289
20 Tesla Model 3 285

 

Kilde: De Danske Bilimportører

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation