BMW vil fordoble salg af elbiler på to år

0

BMW er ikke bare baghjulstræk og sekscylindrede rækkemotorer: Med udgangen af 2019 vil det tyske prestigemærke sælge 500.000 elbiler om året.

BMW, der historisk er kendt som køreglade bilisters valg og teknisk forbindes med baghjulstræk og sekscylindrede rækkemotorer, forpligter sig nu på en langt mere elektrisk fremtid: Om mindre end to år vil det tyske bilmærke mere end fordoble sit nuværende salg af elbiler. Lykkes det, vil BMW ved udgangen af 2019 sælge 500.000 elbiler om året, skriver det tyske ugemagasin WirtschaftsWoche.

Udviklingen er i gang, så allerede i år forventer BMW at øge sit salg af elbiler med en ’to-cifret procentdel i mellemstørrelsen’ som BMW-boss Harald Krüger udtrykker det i et interview med WirtschaftsWoche.

BMW lancerede sin første elbil i 2013; den kompakte i3 bygget delvist i kulfiber. Salget har været moderat og BMW har angiveligt længe overvejet, hvordan man skulle komme videre med at øge andelen af elbiler. Nu er beslutningen altså ’fuld fart frem’ på elektrificeringen af mærkets modeller. I 2025 vil BMW angiveligt have hele 12 fuldt elektriske bilmodeller, hvoraf de mest avancerede vil have en rækkevidde per opladning på op til 700 km. Dermed vælger BMW at gå samme vej som andre tyske bilkoncerner som Mercedes og VW, der også ser 2025 som året, hvor elbiler for alvor bliver mainstream.

Fortsætter med forbrændingsmotorer
Udover den kompakte i3 er BMW bl.a. på vej med en rent elektrisk udgave af den kommende 3-serie, der kan tage konkurrencen op med Teslas hypede Model 3. BMW skulle også være på vej med en større elbil a la 5-serien, der kan konkurrere med Teslas succesfulde Model S – foreløbig kendes den som konceptbilen i Vision Dynamics (billedet).

Den øgede satsning på elbiler betyder dog ikke, at BMW opgiver sin kendte position som ’den ultimative køremaskine’, som vi kender dem i dag: BMW vil fortsætte med at udvikle og sælge biler med både benzin- og dieselmotorer flere år endnu for at kunne finansiere den meget kostbare omstilling til en væsentlig større andel af modeller, der kører på el.

Læs også: BMW ved en skillevej – elbiler er fremtiden

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation