Brugte biler er blevet 30 pct. dyrere

0
102
brugte biler

Mangel på nye biler skaber stor efterspørgsel på brugte biler og presser priserne op. På et år er priserne steget hele 30 pct.

Priserne på brugtbilsmarkedet er på himmelflugt. Alene den seneste måned har man set en stigning på tre procent, hvilket er den største stigning nogensinde. Det viser dugfriske tal, som Bilbasen har lavet for DR Nyheder.

Stigningen kommer oven på et år, hvor brugte biler gradvist er blevet dyrere og dyrere.

Hvis man for eksempel ser på en brugt Volkswagen Up, som er en meget populær pendlerbil, så illustrerer den tydeligt udviklingen på markedet.

For et år siden, så ville prisen ligge mellem 65.000 og 68.000 kroner. I dag skal du hoste op med mellem 82.000 og 85.000 kroner. Altså en stigning på helt op mod 20.000 kr. svarende til over 30 procent. 

Et andet eksempel er en fire år gammel Skoda Octavia med benzinmotor. Den kostede i august sidste år omkring 200.000 kroner. På et år er den steget til omkring 260.000 kroner – også en stigning på 30 procent, viser tallene fra Bilbasen.

Mangel på chips

Ifølge FDM skyldes de voldsomme prishop, at markedet for brugte biler er overophedet.

De hastigt accelererende priser på brugte biler hænger sammen med et lavt udbud af brugte biler, fordi mange bilkøbere vælger en brugt bil i stedet for en ny.

Det gør de, fordi der er meget lange ventetider på nye biler. Det skyldes ikke mindst mangel på blandt andet mikrochips, som bruges i alle nye biler, kombineret med havne-nedlukninger i halen på Corona-pandemien.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here