Brugte Tesla’er er allerede faldet i pris

prisnedsættelser

Efter Teslas prisnedsættelser følger brugtmarkedet efter – og priserne på let brugte Tesla’er kan sagtens komme endnu længere ned.

Tesla smed ’prisbomben’ i fredags: Med øjeblikkelig virkning satte det amerikanske elbilsmærke priserne ned med 23-27 pct. Siden har det danske bilmarked ikke været sig selv. Slet ikke markedet for brugte elbiler, der var tvunget til at reagere med lige så dramatiske prisnedsættelser på især let brugte Tesla’er.

Dem er der nemlig mange af herhjemme. Efter en lang periode med lange ventetider på nye elbiler, har mange bilforhandlere haft en blomstrende forretning med at importere let brugte elbiler – ikke mindst de populære Tesla Model 3 og Model Y – fra især Tyskland.

Ifølge Bilbasen var der næsten 900 brugte Tesla’er til salg i Danmark i weekenden – og mange af dem er øjeblikkeligt sat ned i pris.

Jo større model, desto større besparelse: Over weekenden faldt prisen på en let brugt Tesla Model Y Long Range i snit med 78.000 kr. Fra ny er prisen faldet med 159.000 kr.
Nedsat med op til 78.000 kr.

Ifølge jp.dk er priserne på en brugt Model 3 i gennemsnit reduceret med 61.000 kr., mens prisfaldet på den lidt større Model Y er helt oppe i 78.000 kr. Det handler især om biler, der er under ét år gamle og har kørt maks. 10.000 kilometer. Mange af bilerne kommer fra Tyskland, hvor elbiler ind til for nylig kunne købes med store tilskud og efter seks måneder reeksporteres til bl.a. Danmark med gevinst. Det har skabt massiv trafik af let brugte elbiler til Danmark, hvor bilkøberne ellers bliver mødt med lange leveringstider på fabriksnye elbiler.

For forhandlere med mange brugte Tesla’er på perlegruset er det en økonomisk bet af de store. Men de har tilsyneladende bidt i det sure æble med det samme: En let brugt Tesla Model 3 Long Range med mindre end 10.000 km på tælleren er typisk sat ned fra 450.000 til 385.000 kr. Det er nødvendigt, når en ny Long Range nu koster 420.000 kr.

En tilsvarende let brugt Model Y Long Range er sat ned fra 470.000 til 400.000 kr. Det skriver jp.dk.

Flere prisfald på vej

Der er med ord klækkelige besparelser på Tesla lige nu. Ikke bare på fabriksnye biler, men også på de brugte. Og de kan blive endnu billigere, vurderer flere eksperter.

»Under normale omstændigheder vil prisfaldet stoppe, når udbuddet er ved at være nede, men der er rigtig mange modeller til salg og mange forhandlere har stadigvæk biler på vej hjem fra bl.a. Tyskland, så mit gæt er, at prisen godt kan falde yderligere,« siger markedsanalytiker hos Bilbasen Jan Lang til jp.dk.

Samme vurdering har bilistklubben FDM:

”På brugtvognsmarkedet har vi allerede set markante prisfald siden det højeste niveau tilbage i august 2022, og nu vil de nye priser fra Tesla medføre yderligere prisfald. Desuden har forhandlerne bestilt mange brugte Tesla-modeller hjem fra Tyskland, og det kan faktisk trække bunden ud af brugtvognsmarkedet. Derfor vil jeg anbefale forbrugerne at se tiden en smule an,” siger chefkonsulent Ilyas Dogru til fdm.dk.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here