Cadillac går efter at stikke Tesla

0

Det amerikanske prestigemærke Cadillac er på vej med en elbil, der skal tage kampen op med blandt andet Tesla X og Audi E-tron.

Hæderkronede Cadillac hopper nu også på udviklingen af elbiler. Første model bliver en høj SUV/crossover-model, der kommer til at kæmpe om kunderne med den nye Audi e-Tron, Mercedes EQC og Tesla X.

At det amerikanske prestigemærkes udviklingsafdeling har taget sig en god, lang tornerosesøvn understreges af, at Teslas X-model vil have et forspring på seks år, når den endnu unavngivne Cadillac-model efter planen kommer på markedet i 2021.

Den elektriske SUV bygger på General Motors nye, elektriske BEV3-platform, som skal bære den næste generation af GM’s elbiler, der spænder over alle karrosserivarianter med både for-, bag- og firehjulstræk, forlyder det i en pressemeddelelse.

Alle vil få en rækkevidde på mindst 482 km.

GM har tidligere vist, at de skam sagtens lave fine elbiler. Allerede for to år siden blev Chevrolet Bolt, der har en batteripakke på hele 60 kWh og en rækkevidde på mere end 500 km på fuldt opladte batterier, nemlig lanceret. GM var også langt fremme i køreskoene med den banebrydende EV1 helt tilbage i 1996.

Den lovende Chevrolet Bolt kørte dog uden om Danmark, mens vores norske naboer har fået en pæn ladning til landet under navnet Opel Ampera.

Det forlyder endnu ikke noget om, hvorvidt Cadillacs nye elbil kommer til Danmark.

Opels folke-elbil kan blive kostbar

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation