Danskerne er vilde med Volvo og Mercedes

0

Der er fuld fart på salget af luksusbiler i Danmark. Volvo-salget steg mere end 51 procent i 2018, og Mercedes slog alle rekorder med et salg på mere end 11.000 biler.

Det danske bilsalg er ikke længere domineret af mikrobiler som VW Up og Toyota Aygo. Vi bruger flere penge på større biler, og det skinner ikke mindst igennem i klassen for luksusbiler. Her klarer især to mærker sig bemærkelsesværdigt godt.

Mercedes slog alle salgsrekorder på det danske marked i 2018 med et samlet salg på 11.168 biler. Det giver det tyske stjernemærke en markedsandel i Danmark på hele 5,1 procent.

”Det er et helt igennem fantastisk resultat, vi har opnået i 2018, som blev det største resultat nogensinde og det niende år i træk med kontinuerlig, organisk vækst,” siger Rikke Hamilton, salgsdirektør for Mercedes-Benz personbiler i Danmark og Sverige.

I Danmark er det især den nye og roste A-klasse, den populære C-klasse og et bredt udvalg af SUV-modeller, der trækker væksten. Udviklingen i Danmark ligger godt i tråd med resten af verden, hvor Mercedes kom ud af 2018 som verdens bedst sælgende luksusmærke foran ærkerivalerne BMW og Audi.

Rekordår for Volvo
Hos en helt fjerde konkurrent, Volvo, kan de heller ikke få armene ned. For første gang i mærkets historie solgte Volvo i 2018 mere end 600.000 biler på et år. Godt og vel endda, for salget rundede 642.253 biler.

Det er femte år i træk, at Volvo sætter salgsrekord. Fremgangen understreger, hvilken fremdrift Volvo har opnået, efter at kinesiske Geely købte fabrikken af amerikanske Ford. Kineserne har investeret massivt og høster nu frugten af et helt nyt modelprogram. Hos Volvo er det især SUV-modellerne XC60 og XC90, der trækker læsset. En god nyhed i en allerede god nyhed for Volvo, fordi fortjenesten sædvanligvis er høj på de store SUV-modeller.

Også i Danmark er der fuld fart på Volvo. Salget i 2018 nåede 4.651 biler, hvilket er en markant fremgang på 51,3 procent sammenlignet med 2017.

Lille Mercedes med høj klasse

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation