Der er flest ladehybrider i Jylland

0
182
ladehybrider

Flest familier vest for Storebælt har købt en ladehybrid – elbilerne er til gengæld mest populære i ’whiskybæltet’ og omkring ’smilets by’.

Ladehybrider er mest et jysk fænomen. Det viser en opgørelse af nyregistrerede motorkøretøjer fra Danmarks Statistik, som Hvilkenbil.dk har set nærmere på.

35.300 familier har købt eller leaset en ladehybrid i 2020-2021. Det svarer til 16,4 pct. af alle de familier, der har anskaffet nye biler i perioden.

Ladehybriderne har været mest populære vest for Storebælt, hvor især Vestjylland og Syd-Østfyn skiller sig ud.

Billedet er anderledes for de 26.500 eller 12,3 pct. af de bilkøbende familier, der har anskaffet sig en elbil i 20-21. Her er det især familierne i Nordsjælland og omkring Århus, der har valgt en elbil.

Kan skyldes dårlige lade-muligheder

En mulig forklaring på forskellen er ifølge Danmarks Statistik lade-infrastrukturen, hvor en ringere dækning i landets vestlige dele kan have tilskyndet køberne til at vælge en ‘helgardering’ med el og fossilt brændstof frem for ren eldrift.

Færre individuelle lademuligheder i de store byer med mange etageboliger betyder samtidig, at andelen af elbiler og ladehybrider er lavere her.

En anden forklaring på den geografiske fordeling er bilernes pris i forhold til familiernes indkomst.

De dyrere elbiler er mere tilgængelige for familierne i kommunerne med de højeste gennemsnitlige indkomster.

Andelen af nye elbiler og ladehybrider er i øvrigt steget kraftigt siden januar 2021.

Samlet set udgjorde elbilerne og ladehybriderne i januar 2022 30,5 pct. af de nye biler mod 19,7 pct. i januar 2021. For husholdningernes vedkommende var det 31,5 pct. mod 25,2 pct., viser statistikken.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here