Elbil-panik før lukketid?

0
elbil

Elbil-salget sætter rekord, mens politikerne diskuterer afgifter. Øget udbud af opladelige biler og udsigt til afgiftsstigning booster salget.

2.340 nye elbiler kørte ud på de danske veje i september måned. Det er ny rekord for flest indregistreringer på én måned – den tidligere rekord var 1.554 elbiler i december 2015. Samtidig var over 22 procent af nyregistreringerne i september enten el- eller plug-in hybridbiler. 

”Med den nye rekord er det tydeligt, at vi står midt i den grønne omstilling af personbiler i Danmark. Årsagen til rekorden er, at der kommer flere attraktive grønne biler på markedet, mens afgiftslempelsen holder de opladelige biler konkurrencedygtige. Det er vigtigt, at politikerne holder de lave afgifter på grønne biler i ro, så vi fortsat kan sætte turbo på den grønne omstilling,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Jens Velling, redaktør på Hvilkenbil.dk er enig:

”Øget udbud af opladelige biler og udsigt til afgiftsstigning fra årsskiftet booster salget af elbiler,” siger han.

Sker der ikke en lovændring, står elbilerne til at stige fra den nuværende afgift på 20 procent til en afgift på 65 procent fra årsskiftet, hvilket vil gøre elbilerne markant dyrere. 

Brug for hurtig aftale

Det er nu knap en måned siden, at Eldrup-kommissionen offentliggjorde sine anbefalinger til en ny afgiftsmodel for personbiler. Siden har regeringen arbejdet på at forhandle en grøn omlægning af bilparken på plads. 

”Som sædvanligt påvirker det bilsalget, når der diskuteres bilafgifter på Christiansborg. Derfor har branchen brug for, at en ny aftale snart falder på plads,” siger Mads Rørvig.

Regeringen har senest fremlagt et forslag til fremtidens registreringsafgift, der gør dyrere elbiler som Tesla 3 og Audi e-tron dyrere. Til gengæld freder de mere ’folkelige’ elbiler for afgiftsstigninger.

Elbilen Tesla Model 3 blev den mest solgte bil i september med 798 styk. Næstbedste salg blandt elbilerne fik den helt nye elbil fra VW, ID.3, med 534 indregistreringer. Det rækker til en femteplads på salgslisten for september opgjort for alle bilmodeller.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation