Elbiler billigere end benzinbiler fra 2025

0
Det enorme batteri på 111 kWh er gemt væk nederst i bilen.

Batteripriserne fortsætter med at falde. Ifølge en amerikansk vurdering, vil det allerede fra 2025 gøre elbiler billigere at købe end tilsvarende benzinbiler.

Udover rækkevidden på en opladning er prisen på batterierne fortsat den største forhindring for det store gennembrud for elbiler. Men ligesom rækkevidden hele tiden øges, fortsætter priserne på batterier med at falde.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg New Energy Finance har regnet på udviklingen i batteripriser og kommer frem til, at elbiler allerede i 2025 vil være billigere at købe end tilsvarende benzinbiler. Og det er afgørende for elbilers udbredelse, da forbrugerne især kigger på bilers indkøbspris, når de vælger bil. I forvejen har elbiler typisk så lave driftsomkostninger, at de er billigere at eje end benzinbiler, men købsprisen vurderes at være afgørende for et folkeligt gennembrud for elbiler.

Batteripris falder til en tredjedel
Når prisen på batterier fortsætter med at falde, skyldes det, at produktionen af de kostbare batterier hele tiden skaleres op. Jo større produktion, desto lavere stykpris. På et tidspunkt når batteriprisen et ’lavpunkt’, hvor de næppe bliver billigere, men det sker formentlig først i 2030 eller senere, vurderer Bloomberg. Til den tid forventer Bloomberg, at prisen per kilowatt-time rammer 70 dollars. Til sammenligning var prisen sidste år 208 dollars. Forventningen er altså, at batteripriserne kommer ned på en tredjedel af de aktuelle priser.

2025 ser i det hele taget ud til at blive et skelsættende år for bilindustrien. Flere store producenter som Volkswagen-koncernen og Mercedes nævner 2025 som året, hvor man for alvor er i stand til at tilbyde køberne et bredt udvalg af elbiler.

Læs også: Prisen på batterier styrtdykker

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation