Elbiler er dyrere at reparere end benzinbiler

0
69
elbiler reparere

Elbiler er op mod en tredjedel dyrere at reparere end fossilbiler – og derfor er den dyrere at forsikre, lyder det fra brancheforening.

Der er forskel i reparationspriser på elbiler og benzinbiler viser ny kortlægning, selv når bilerne i øvrigt er sammenlignelige. Elbiler er op mod en tredjedel dyrere at reparere og derfor dyrere at forsikre. Det viser nye tal fra forsikringsbranchen.

Det er nye tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – der viser, at regningen for reparationer er op til 30 procent højere for elbiler end for tilsvarende benzin- og dieselbiler.

”Umiddelbart giver det god mening, at en ny teknologi er dyrere at reparere end den gamle velkendte, og det er også forklaringen på, at elbiler kan være dyrere at forsikre,” siger Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P i en pressemeddelelse.

30 pct. dyrere

F&P har indsamlet og analyseret reparationsomkostninger for alle forsikringsskader de første 10 måneder af 2023, og analysen viser, at elbiler i gennemsnit koster 15.300 kr. at reparere, mens gennemsnitsprisen for nyere benzinbiler er 11.700 kr.  En forskel på 30 procent.

Forsikringen er vigtigt at tage med i hele det økonomiske billede, når man skifter sin benzin- eller dieselbil ud med en elbil, råder F&P, for elbilen kan måske nok være dyrere at reparere og forsikre, men den er billigere i både afgifter og brændstof.

”En forsikringspræmie vil naturligt afspejle, at en elbil næsten er en tredjedel dyrere at reparere, når man er så uheldig at få en skade. Derfor er det vigtigt, man tager en snak med sit forsikringsselskab om en forsikring, der er skræddersyet til præcis din elbil og dit kørselsbehov,” siger Pia Holm Steffensen.

Kostbar Tesla-forsikring

Nogle bilmærker producerer den samme bilmodel med både elmotor og benzinmotor, og det giver en oplagt mulighed for at sammenligne reparationsomkostningerne.

For eksempel koster minibilen Fiat 500 som benziner i gennemsnit 9.200 kr. at reparere, mens den tilsvarende elbil koster 11.7000 kr.

Tesla er blandt de elbiler, som har de højeste reparationspriser. En Tesla Model 3 koster i gennemsnit knap 14.800 kr. og en Tesla Model Y godt 16.400 kr. i reparationer.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here