Elbiler sætter ny salgsrekord

0
114
salgrekord

Næsten 3.200 nye elbiler kom ud at køre på de danske veje i september. Næsten hver anden solgte nye bil kører på strøm – det er salgsrekord.

I september måned fik 3.189 nye elbiler nummerplader på. Det svarer til 22,4 procent af alle månedens 14.222 nye personbiler, hvilket er salgsrekord for elbiler over en måned. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

De opladelige hybrider ligger på samme niveau med 22,9 procent af salget.

Næsten hver anden nye bil kører på strøm

Med månedens salgsrekord fortsætter de opladelige biler deres fremfærd på det danske marked. I den forgangne måned udgjorde el- og ladehybridbilerne tilsammen hele 45,3 procent af septembers nyregistrerede personbiler.

Med andre ord kan næsten hver anden nye bil i september køre på strøm fra en ladestander. Til sammenligning var kun 21,4 procent af de nye biler opladelige i samme måned sidste år.

September måned sætter også punktum for 3. kvartal, der i alt bød på 17.190 nye opladelige biler svarende til 39,6 procent af kvartalets nyregistreringer.

Dermed er vi nu oppe på 43.458 nye el- og ladehybridbiler i 2021 – i 2020 blev der nyregistreret 32.513 ’grønne’ biler over hele året.

Antallet af ladestandere halter efter

Det eksplosive salg af opladelige biler stiller høje krav til ladeinfrastrukturen, som ikke må blive en stopklods for den grønne omstilling, lyder advarslen fra bilimportørerne, der mener, at udrulningen af ladenetværket halter efter, og at der er brug for hurtig handling.

”Den voldsomme stigning i grønne biler stiller store krav til ladeinfrastrukturen, som endnu ikke er tilstrækkelig. Selvom der investeres massivt i ladeinfrastruktur, er der stadig problemer med kapaciteten, når salget af opladelige biler går så hurtigt, som det gør. Med de mange investeringer, der i øjeblikket foretages i ladeinfrastruktur, er jeg dog optimistisk omkring, at vi i løbet af næste år får en bedre balance,” siger Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører.

På tværs af alle drivmidler går bilsalget med sine 14.222 nyregistreringer i september måned 17,3 procent tilbage i forhold til september sidste år. 

Coronakrisen gør det dog svært at sammenligne bilsalget på tværs af 2020 og 2021 og dermed den aktuelle salgsrekord for elbiler.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here