Elbiler slipper for højere afgifter

0
bilsalget 2019
Danskerne har i den grad taget Tesla Model 3 til sig. I 2019 blev den suverænt Danmarks mest solgte elbil.
Ny finanslov sender planlagt afgiftsstigning for elbiler til hjørne. Regeringen afventer udspil fra elbils-kommission, der er klar til sommer.

Elbiler slipper for højere afgifter efter nytår. I hvert fald det næste års tid. Det er resultatet af finansloven for 2020, som regeringen har aftalt med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Socialdemokratiet og de fire støttepartier “er enige om at annullere den planlagte stigning i 2020. Aftalepartierne noterer sig i den forbindelse, at Kommissionen for grøn omstilling af personbiler medio 2020 kommer med forslag til en omlægning af bilafgifterne til fremme af grønne biler og fastholdelse af statens provenu på længere sigt,” står der i finanslovsaftalen.

Dermed trykker regeringen reelt på pause-knappen: Når den såkaldte elbils-kommission har afleveret sit forslag, skal der laves en ny aftale om afgiften på elbiler for 2021. Hvad den munder ud i er endnu uvist. Aftaleparterne skriver dog i finanslovsaftalen, “bilafgifterne skal bidrage til den fortsatte udbredelse af grønne biler.”

Fradrag for grønne firmabiler

Det gælder også firmabiler. Fra 1. april til 31. december 2020 indføres der derfor et fradrag i beskatningsgrundlaget for grønne firmabiler (elbiler og plug-in hybridbiler) på 40.000 kr. Firmabilister kan altså se frem til lidt billigere firmabiler næste år. Fradraget ventes at koste statskassen 25 mio. kr. i alt, mens det koster i omegnen af 100 mio. kr., når elbiler slipper for højere afgifter i 2020.

Finansloven er især gode nyheder for de dyrere elbiler fra Tesla, Mercedes, Audi og Jaguar. Efter planen skulle afgiften nemlig kun øges for elbiler over 400.000 kr. Det ville for eksempel betyde, at Danmarks mest solgte elbil, Tesla Model 3 i Long Range-udgaven med to motorer (billedet), ville stige 4.500 kr. efter årsskiftet. Den noget større og dyrere Tesla Model X Long Range ville blive hele 104.000 kr. dyrere. Det viser beregninger foretaget af FDM.

Kommende elbiler som VW ID.3, Peugeot e-208 og Opel Corsa-e skal koste under 400.000 kr. og ville dermed ikke blive berørt af afgiftsstigninger.

Udvalget af elbiler tredobles snart

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation