Elektrisk gennembrud: Nu sælges der flest opladelige biler

1
193
opladelige biler

2021 blev året hvor danskerne for alvor fik smag for opladelige biler. Salget af ladehybrid- og elbiler er steget med ca. 80 procent på et år.

Salget af opladelige biler fik sit store gennembrud i 2021, og året sluttede af med en rekordhøj andel af solgte biler med elmotor og batteri ombord i december.

I julemåneden udgjorde elbilerne med 4.765 nye biler 27 procent af månedens bilsalg, kun lidt efter ladehybriderne, der stod for 31 procent med 5.509 nyregistreringer. Det viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Samlet set fik mere end 10.274 nye biler med elmotor og opladeligt batteri nummerplader på i december, hvilket samlet svarer til 56 procent af nyvognssalget.

Bedre end forventet

Det er ny rekord, oplyser bilimportørerne og konstaterer, at 2021 var året, hvor det elektriske gennembrud kom for personbilerne:

”De grønne biler leverede en fornem slutspurt i december måned i et år, hvor salget af grønne biler er gået langt bedre end de fleste havde turdet håbe på. Elbilsalget er steget med 80 procent i forhold til 2020, mens plug-in hybriderne er vækstet med over 120 procent,” udtaler Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

27 procent solgte ’rene’ elbiler er den højeste andel på en måned i løbet af året, og det samme er de 31 procent for opladningshybridernes vedkommende.

Bilimportørerne forventer dog, at salget af opladnings-hybrider vil falde i 2022, da afgiften på netop disse er steget fra årsskiftet.

Ifølge beregninger fra FDM er registreringsafgiften for en opladningshybrid til ca. 350.000 kr. steget med ca. 15.000 kr. fra 1. januar 2022.

Vi hamstrer hybrider

Ifølge redaktør på Hvilkenbil.dk Jens Velling skal decembers salgstal tages med et gran salt.

”Der er ingen tvivl om, at der er blevet ’hamstret’ opladningshybrider i december – altså fremrykkede handler – på grund af den stigende registreringsafgift fra 1. januar, og samtidig svinger indregistreringerne af elbiler – især Tesla’er – meget fra måned til måned, da elbilerne kommer til landet i større puljer,” forklarer han.

Trods det gode salg af biler med elmotor i december og 2021 er der stadig lang vej til regeringens mål om at få 775.000 helt eller delvist elektriske elbiler ud på de danske veje senest i 2030.

Pr. 31. december 2021 er der således indregistreret ca. 2.782.000 personbiler, hvoraf de opladelige biler kun udgør ca. 145.000 køretøjer, viser tal fra Danmarks Statistik.

henrikh@hvilkenbil.dk

1 COMMENT

  1. Selvfølgelig, man kan jo dårligt få andet efterhånden, og så bliver de jo hypet helt vildt. Man er ikke nær så god til at “hype” alle de logistiske problemer, der følger med skidtet.

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here