Elon Musk: ”Absurd at Tesla lever”

Tesla-stifter Elon Musk afslører, at 2018 har ”været det værste år i karrieren.” I nyt interview fortæller Musk også, at Tesla vil være klar med en helt selvkørende bil i løbet af 2019.

Blandt alle de talende jakkesæt på direktionsgangene hos verdens bilproducenter, er Elon Musk på alle måder en ener. Som stifter af den californiske elbils-pionér Tesla sætter han igen og igen nye standarder for at skabe hype og interesse for sine produkter – også selv om Tesla fortsat kun fremstiller relativt få biler og er en dundrende underskudsforretning.

Alligevel lytter det mest af verden, når vidunderbarnet taler. For Musk er meget mere end ejer af en bilfabrik. Han vil også ud i rummet og helt til Mars med sit rumfartsfirma SpaceX, og virker som en mand, der har en ægte drøm om at gøre verden til et bedre sted – bl.a. ved at fremstille miljøvenlige elbiler, som bilkøberne faktisk ønsker sig.

Alt det kommer Elon Musk ind på i et aktuelt og længere interview med det amerikanske teknik-site Recode. Og som sædvanlig leverer han varen i form af en række nyheder og betragtninger, der ikke er hverdagskost, når de andre bilbosser udlægger teksten.

Arbejdet op til 120 timer om ugen
Blandt andet fortæller Elon Musk ærligt, at ”2018 har været det værste år i karrieren.” Indtil for nylig har Tesla kæmpet en hård kamp for endelig at få sat produktionen af den nye Model 3 i gear – samtidig med at Musk selv har været i et stormvejr på grund af uovervejede tweets og udsagn om alt fra de indespærrede fordbolddrenge i Thailand til Teslas fremtid på børsen. Men når man tænker på, hvor træt manden må have været i store dele af 2018, er det måske ikke så mærkeligt: I interviewet med Recode fortæller Elon Musk, at han i perioder har arbejdet op til 120 timer om ugen. Efter at produktionen af Model 3 endelig er kommet på skinner, er han dog nede på mere ‘menneskelige’ 80-90 timer om ugen…

Elon Musk under præsentationen af Model 3, der nu endelig er sat i masseproduktion og er begyndt at tjene penge for Tesla.

”At lede både SpaceX og Tesla er svært. Du må forstå, at vi konkurrerer med utroligt konkurrencedygtige bilfabrikker. De laver rigtigt gode biler. De har gjort det gennem lang tid og er dybt forankrede i bilindustrien. Mercedes, Audi, BMW, Lexus – alle de der mærker. Men historien for bilproducenter i USA er barsk: De eneste, der ikke har prøvet at gå konkurs er Tesla og Ford. That’s it,” siger Elon Musk blandt andet i interviewet.

Og så har det faktisk været tæt på for Tesla, afslører han: Under finanskrisen var Tesla også ved at bukke under. Og det i en grad, så Musk indrømmer, at ”det er absurd, at Tesla fortsat er i live”, som han udtrykker det.

Alternativet til at arbejde så meget, som han gør, er ifølge Musk selv netop at Tesla går neden om og hjem.

”Men Tesla må ikke dø. Tesla er ekstremt vigtig for fremtidens bæredygtige transport og for at udnytte nye kilder til energi. Det er vigtigt for alt liv på jorden. Hvis vi ikke løser miljøproblemerne, er vi alle dømt til at dø,” mener Musk.

Ser frem til Tesla pick-up
I interviewet afslører Elon Musk også, hvad han ser som de største, kommende nyheder fra Tesla. Lidt overraskende fremhæver han hverken den kompakte crossover Model Y eller den absurd hurtige sportsvogn Roadster. Musk peger i stedet på en kommende pick-up. ‘Over there’ er det måske mindre overraskende, for pick-up’er er den bedst sælgende biltype i Guds og bilernes eget land.

”Jeg kan ikke afsløre detaljer, men den kommer til at blive en meget futuristisk ‘Blade Runner’ agtig pick-up,” siger Elon Musk med henvisning til kult science-fiction filmen, hvor bilerne slet ikke kører, men flyver…

Elon Musk kommer også med en anden interessant afsløring:

”Jeg vil ikke lyde for selvsikker, men jeg bliver meget overrasket, hvis andre bilmærker kommer til at overgå Tesla, når det gælder selvkørende biler. Jeg tror, at vi kommer til at have en fuldstændigt selvkørende model allerede næste år.”

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here