Endelig en elbil med anhængertræk

0
anhængertræk
Der er langt mellem elbiler med anhængertræk, men nu er det lykkedes Hyundai at få godkendt Kona Electric til krog. Bilen må dog kun trække 300 kg.

Så er der godt nyt til trailerfolket, der gerne vil skifte til elbil: Som de første blandt de økonomisk mere overkommelige elbiler er Hyundai klar til at montere anhængertræk på den kompakte Kona Electric.

Det må give Hyundai en klar fordel. Du skal nemlig op i væsentlige dyrere modeller, hvis du vil kombinere krog med eldrift. Næstbilligste mulighed er Tesla Model 3. Herefter bliver det endnu dyrere med elbiler som Jaguar i-Pace, Audi e-Tron, Mercedes EQC og endnu en Tesla, Model X. Listen slutter faktisk her, så det er fortsat en sjældenhed at finde elbiler, der må køre med anhængertræk.

anhængertræk
Hyundai kommer først med anhængertræk til en kompakt elbil. Dog kun til 300 kg alt inklusive.
Fra 8.000 kr.

Så må du leve med, at Hyundai Kona Electric også ligger i den beskedne ende, når det handler og lasteevne. Blot 300 kg må traileren – inklusive last – veje. Med en kompakt og let aluminiumstrailer rækker det dog fint til at køre aviser, pap og haveaffald på genbrugsstationen. Krogen giver også mulighed for at montere en cykelholder, så Kona Electric kan altså noget mere end konkurrenterne.

Prisen svarer til at montere anhængertræk på andre biler: 8.000 kr. for et fast træk og 10.000 kr. for aftagelig krog. Vil du have det nye, 13-polede stik skal du betale yderligere 1.700 kr.

Anhængertræk kan kun monteres på den kraftige udgave af Hyundai Kona Electric med 64 kWh batteri, der fås fra 295.000 kr.

Kona Electric er i øvrigt Danmarks tredje mest solgte elbil. Vi gætter på, at muligheden for at montere anhængertræk bogstaveligt talt vil trække salget yderligere op.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation