Endnu en ’Toyosuki’

0
566
swace
Suzuki får endnu en Toyota i modelprogrammet – denne gang er det stationcarudgaven af Corolla, der bliver ’Suzukificeret’ under navnet Swace. 

Fornylig præsenterede Suzuki SUV’en Across som sin – uden sammenligning – dyreste og kraftigste Suzuki-model nogensinde. I øvrigt også den første ladehybrid, som det relativt lille japanske bilmærke har udviklet.

Eller rettere købt. Across er nemlig en Toyota RAV4, der har fået Suzuki-logoer på. At det kan lade sig gøre, skyldes at de to bilmærker har tætte forbindelser: Siden 2019 har Toyota ejet 4,9 procent af aktierne i Suzuki, og det giver muligheder begge veje: Suzuki får adgang til nogle større modeller, end vi er vant til fra den japanske specialist i små og prisbillige biler. Det er til gengæld en ekspertise, som Toyota gerne vil have indsigt i.

swace
Bagtil er det kun logoet, der adskiller Suzuki Swace fra originalen Toyota Corolla.

Teknik-udvekslingen fortsætter. Denne gang donerer Toyota den relativt nye Corolla Sports Tourer med hybridteknologi til Suzuki, der har valgt at døbe bilen Swace. Et spøjst navn, der er en sammentrækning af de engelske begreber Swagger (en selvsikker måde at gå på) og Grace, der kan oversættes til elegant.

Ellers gør Suzuki ikke meget for at skjule, at der er en Toyota bag det sjove navn. Forskellen er rent kosmetisk, og består stort set kun af en smallere kølergrill, samt at Suzukis logo er flyttet op på motorhjelmen. På Toyota Corolla befinder logoet sig længere nede mellem forlygterne.

Kun som lille hybrid

Teknisk nøjes Suzuki med en enkelt udgave, nemlig den mindste hybrid-motor på 1,8 liter med CVT-gear og 122 hk. Toyota beholder både basisudgaven uden elektrisk hjælp med 116 hk og den kraftigste hybrid-udgave med 180 hk.

Som RAV4-aflæggeren Suzuki Across ventes Swace til Danmark umiddelbart efter nytår. Det spændende bliver prisen, for Suzuki-kunder er forvænte med lave priser og gode tilbud. Billigste hybrid-udgave af den originale Corolla Sports Tourer Hybrid koster lige under 300.000 kroner. Som ’uoriginal’ Suzuki skal den være billigere, hvis kunderne skal lokkes ind hos Suzuki-forhandlerne. Vi gætter på, at en Swace højst må koste 275.000 kr.

Bortset fra Suzuki-logoet på rattet er førerpladsen 100 pct. Corolla.
Holder flåde-forbruget nede

Ret beset er handler byttehandlen næppe om at øge Suzuki-salget med markant. Med hybridteknikken får Suzuki et par biler på modelpaletten, der kører langt på literen og faktisk forbedrer Suzukis forbrug på tværs af flåden. Det er vigtigt i forhold til de skrappe EU-miljøkrav, der kan udløse bøder, hvis man ikke overholder dem.

For Toyota handler partnerskabet mere om at skaffe sig adgang til det enorme indiske bilmarked, der tilmed har et stort vækstpotentiale. Mens Suzuki på verdensplan er en lille bilproducent, sidder de nemlig på næsten halvdelen af bilsalget i Indien.

På den måde ligner Suzuki og Toyota et godt match. Vi tvivler dog på, at Suzuki får lov at sælge kopi-Toyotaer på det prisfølsomme danske bilmarked til dumpingpriser. I hvert fald ikke i store oplag.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here