Fiat på vej med elektrisk Panda

fiat panda

Stellantis-koncernen giver den gas med små og billige elbiler. Samtidig med Citroën ë-C3 kommer Fiat Panda – senere følger lille Opel.

Hvilkenbil har skrevet det før og kommer til at skrive det igen: Behovet for mindre, billigere elbiler er påtrængende, hvis ambitionerne om at brede elbiler ud til så mange mennesker som muligt skal gå i opfyldelse.

Selvom det var ventet, er det alligevel glædeligt og værd at notere, at Fiat nu officielt har sluttet sig til flokken af producenter, som vil levere elbiler til masserne.

New Fiat Panda, der står på Stellantis’ fælleselektriske Smart Car-platform, skal produceres i Kragujevac i Serbien har den serbiske præsident, Aleksandar Vucic, for nylig meddelt. Den serbiske stat ejer en tredjedel af fabrikken i Kragujevac.

Klar til sommer

Pandaen ventes at være klar kommende sommer, ganske som en anden af Stellantis-koncernens mindre biler, Citroën ë-C3. Stellantis har ladet forstå, at også Opel planlægger en mindre elbil. I nogle udgaver, antyder koncernen, vil de små koste helt ned til 20.000 euro (knap 150.000 kroner før moms og eventuelle afgifter).

Den nye Panda ventes at være inspireret af konceptbilen Centoventi fra 2019 (billedet).

Centoventi betyder 120 på italiensk, og det er der en god grund til. Alt i alt kan der tilkøbes 120 forskellige slags tilbehør til Centoventi.

Den fås som udgangspunkt kun i i én farve, Black Canvas, der er dit ’hvide lærred’. Derfra svinger du selv penslen med næsten frit valg på hel paletten.

Seks tilvalg skal dog monteres på fabrikken. Du kan vælge mellem fire forskellige farver folieindpakning, fire slags tag, der omfatter solcelletag, foldetag i stof, tagboks eller glastag. Vælg mellem fire forskellige farver til taget, til kofangeren og til hjulkapslerne.

Modtræk til Kina-biler

Chefen for udviklingen af Smart Car-platformen, Renaud Tourte, har sagt til det branchemagasinet Automotive News at “omkring syv nye biler i fremtiden” vil være baseret på platformen i kampen mod “flodbølgen af billige elbiler fra Kina”.

Den nuværende Fiat Panda vil blive produceret frem til 2026 på fabrikken i Napoli. Det er dog noget tid siden, at den røg ud af det danske Fiat-program.

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here