Ford kan stadig ikke løse Kuga-problem

1
kuga ladehybrid
Trods massive problemer med batteriet i ladehybridudgaven blev Ford Kuga Danmarks mest solgte SUV - og samlet nr. 3.

Det trækker med at løse den fejl, der gør, at ejere af Ford Kuga ladehybrid ikke kan lade deres bil op. Importør lover snart nyt.

De mange ejere af den ellers storsælgende Ford Kuga ladehybrid er ved at miste tålmodigheden. Den nye bilmodel, der er Danmarks mest solgte ladehybrid har en fejl, der har fået Ford til at forbyde opladning af bilens indbyggede batteri. Kuga har været tilbagekaldt af to omgange, men der er fortsat ikke fundet en løsning på problemet. Bilklubben FDM melder om en stadig ’skarpere tone’ hos de mange medlemmer, der enten ikke kan lade deres bil eller fortsat venter på at få den leveret.

”Vi forstår godt Kuga-ejernes utilfredshed. Én ting er, at Ford ikke har fundet en løsning endnu, en anden er deres kommunikation, som langtfra har været god nok,” siger jurist i FDM, Simon Nguyen Kildeby til fdm.dk.

Ventet over en måned

Ud over at ejerne ikke kan lade batteriet og dermed udnytte Ford Kugas mulighed for at køre på miljøvenlig strøm, handler frustrationerne også om de ejere, der har skrevet slutseddel på en ny Kuga. Siden den første tilbagekaldelse har Ford sat alle leveringer i bero. Meldingen dengang var, at der var en løsning på vej, og at køberne ville få deres biler leveret, når fejlen var udbedret. Desværre viste løsningen sig at være utilstrækkelig. Derfor har mange købere nu ventet mere end en måned på at få nøglerne til deres nye bil.

Samtidig klager mange Kuga-ejere over manglende information fra den danske importør.

”De berørte ejere har helt forståeligt et behov for løbende at blive informeret om, hvornår fejlen forventes udbedret. I stedet oplever mange en radiotavshed fra Ford, og når de henvender sig til den forhandler, hvor de har købt bilen, bliver de henvist til Ford Danmark. Det skaber helt naturligt en utryghed,” fortæller Simon Nguyen Kildeby.

Arbejder på højtryk

Over for FDM lover importøren bod og bedring.

”Jeg har fuld forståelse for den situation, de berørte ejere står i. Jeg er dog ikke bekendt med, at der skulle være en løsning her og nu, men vi arbejder på højtryk for at finde en,” siger Ford Danmarks kommunikationschef, Lene Dahlquist.

Hun fortæller videre, at importøren ”arbejder på flere fronter og vil kommunikere noget snarest.”

Tilbagekaldelsen af Ford Kuga ladehybrid omfatter 4.200 biler. Det er hovedparten af alle de Kuga, der er solgt herhjemme. Kuga er også den første ladehybrid som Ford sælger på det europæiske marked. Hlet fra starten har der været tekniske fejl på bilen. Bl.a. måtte Ford midlertidigt indstille salget fra slutningen af juni til den 3. juli i år på grund af en anden fejl i det elektriske system. Flere ejere har også problemer med, at det almindelige 12 volt batteri aflader over meget korte periode.

jensv@hvilkenbil.dk

1 KOMMENTAR

  1. Hvorfor kigger man ikke efter andre, der har lavet elbiler? Det kunne jo være at der var noget der, som kan bruges.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation