Første kig ind i den nye Skoda Superb

Træd nærmere: Tjekkerne byder inden for i den nye Skoda Superb, der er præget af stramt design og lægger sig tæt op af lillebror Octavia.

Senere i februar er der officiel verdenspremiere på tredje generation af Skodas flagskib, den store Superb. Foreløbig har tjekkerne vist os en tegnet skitse, og nu holder Skoda interessen ved lige med det første billede af cockpittet i den tjekkisk lavpris-limousine.

Nøgtern eller tjekket? Luksuriøs eller snarere stram i betrækket? Døm selv, men der kan næppe være to meninger om, at interiøret i Superb lægger sig tæt op af den lidt mindre Octavia. Helt ned til sædernes form er kabinen præget af rette linjer og skarpe kanter, og det passer fint til det mere markante og kantede look, som de første skitser af Superb lægger op til.

Ifølge fabrikken bliver der også skruet op for luksusfornemmelsen i den nye Superb. Kabinen, der i forvejen er overdådig, bliver endnu mere rummelig og alle materialer får en finere finish. Komforten får også en stjerne eller to til; Superb den 3. bliver den første Skoda, der kan udstyres med variable støddæmpere, så du selv kan vælge om affjedringen skal være fast og sportslig eller mere eftergivende og komfortabel.

Fire cylindre i alle motorer
Den justerbare undervogn er et udtryk for, at Skoda trods alt får lov at låne nogle af de finere stumper fra søsterbilen VW Passat, som den – rent størrelsesmæssigt – sætter i skyggen. Andre avancerede detaljer fra VW-familien forventes at blive adaptiv fartpilot, berøringsfølsom skærm i midterkonsollen og diverse sikkerhedssystemer som bl.a. automatisk nødbremse.

Topmodellen må dog – i lighed med Passat – vinke farvel til den tørstige V6-benzinmotor. Superb kommer dog ikke til at mangle kræfter. Topmodellen får angiveligt en toliters turbobenziner med hele 280 heste. I samme motorfamilie finder vi en 1,4 liter med 150 eller 125 hk, mens dieselfans kan vælge mellem tre firecylindrede turbomotorer: 1,6 med 120 hk eller 2,0 med enten 150 eller 190 hk.

Skoda Superb ventes at nå til Danmark til sommer, hvor den ikke mindst skal tage kampen op med søsterbilen VW Passat, den nye Mondeo og en faceliftet Mazda 6 på et marked for firmabiler, der fortsætter med at skrumpe.

Læs også: Smugkig på ny Skoda Superb

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here