Fynboerne har de billigste og ældste biler

0
biler
Ikke overraskende står de dyreste biler i de nordsjællandske dobbeltgarager. På Fyn bruger man klart færrest kroner på de firehjulede.

345.512 kroner bruger nordsjællænderne i gennemsnit, når de køber biler. I de dele af Danmark, der i visse sammenhænge betegnes som Udkantsdanmark, er man knap så ødsel med pengene.

I Nord- og i Sydjylland bruger man i gennemsnit mindre end 320.000 kr. på bilen, men færrest penge sætter man i det firehjulede transportmiddel på Fyn og de omkringliggende øer, hvor bilkøberne i snit betaler under 300.000 kr. for deres biler.

Overraskende er tallene egentlig ikke, men det er altid godt at få bekræftet om ikke fordomme så i hvert fald antagelser. Men lidt overraskende er det dog, at midt- og vestjyderne bruger næstflest penge (se listen længere ned i artiklen).

Nyeste biler i København

Undersøgelsen er foretaget af online-tjenesten Samlino.dk. Hos Samlino.dk kan brugerne sammenligne priser på alskens produkter, serviceydelser og tjenester. Ved at samkøre de oplysninger, som brugerne taster ind, har Samlino.dk ret præcist kunnet regne ud, hvor mange penge vi bruger på vores biler.

Dataene er fremkommet ved, at 100.000 brugere har sammenlignet priser på bilforsikringer. Da en af de oplysninger, der skal tastes ind, er prisen på den bil, der skal forsikres, har man kunnet lave undersøgelsen.

Samme undersøgelse viser også, at fynboerne kører i de ældste biler – her er første registreringdato på bilerne juli 2010. Den nyeste bilpark finder man i København og omegn. Her er gennemsnittet for første registreringsdato september 2011. Nordsjællændernes biler er næsten lige så nye som københavnernes: Nordsjælland deler andenpladsen med Østjylland.

FAKTA: Det bruger vi i gennemsnit på biler

Nordsjælland: 345.512 kr.

Midt- og Vestjylland: 335.166 kr.

København og omegn: 333.753 kr.

Østjylland: 331.146 kr.

Gennemsnit: 327.143 kr.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn: 327.118 kr.

Sydjylland: 318.442 kr.

Nordjylland: 317.423 kr.

Fyn og øerne: 299.620 kr.

Læs også: De syv bedste biler til bilbudgettet

Kilde: Samlino.dk 

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation