Hazumi springer snart ud som Mazda 2

Konceptbilen Mazda Hazumi giver et ganske præcist indtryk af den næste Mazda 2. Den kommer i 2015 – her er de 7 vigtigste oplysninger om den japanske Polo-udfordrer.

Hazumi – japansk udtryk for at være ’på spring’ – er en af de mest spændende konceptbiler på biludstillingen i Geneve, der åbner for publikum i morgen, fredag.

Centerspeedometeret følger stilen fra Mazda 3. Produktionsmodellen må nok klare sig uden detaljer i aluminium og akryl.
Centerspeedometeret følger stilen fra Mazda 3. Produktionsmodellen må nok klare sig uden detaljer i aluminium og akryl.

Bag navnet gemmer sig et designstudie, der giver en god forsmag på, hvordan den næste generation af minibilen Mazda 2 kommer til at se ud. Den produktionsklare Mazda 2 springer ud i løbet af 2015. Ser man bort fra show-gejl som pop-ud håndtag, betjeningsknapper i akryl og aluminium og de enorme alufælge, tør vi godt love, at Hazumi i bund og grund er klar til at trille af samlebåndet i Hiroshima med et ’2’ skilt på bagklappen.

Mazda er yderst sparsom med tekniske oplysninger, men konceptbilen afslører 7 vigtige detaljer om den kommende Mazda 2.

1. Modellen vokser. Hvor den nuværende Mazda 2 er blandt de mindste i miniklassen, bliver afløseren blandt de største. Faktisk 10 cm længere, 4 cm bredere og 1 cm lavere end klassekammeraten VW Polo. Det kan oversættes til målene 407, 172 og 145 cm.

2. Med Hazumi-konceptet konsoliderer Mazda sin nye ’Kodo’ designstil – ligheden med Mazda 6 og Mazda 3 er stor. På den led har Mazda indført en Audi-lignende designfilosofi, hvor alle modeller skal have de samme grundtræk.

3. Mazda 2 skal være blandt mini-klassens mest brændstoføkonomiske. Blandt andet med en ny 1,5 liters diesel, der kun udleder 90 gr. CO2/km. Det svarer til et snitforbrug på 29,4 km/l – endda med 6-trins automatgear.

4. En 1,5 liters benzinmotor med 100 hk kendt fra Mazda 3 bliver også blandt mulighederne i Mazda 2. Men der kommer også mindre udgaver. Et åbent spørgsmål er, om Mazda laver en 3-cylindret variant?

5. Mazda har arbejdet meget med at nedsætte luftmodstanden på Hazumi/Mazda 2 – bl.a. ved hjælp af små vindafvisere under bunden.

6. Hos Mazda er rød det nye sort: Både Mazda 6 og Mazda 3 blev lanceret i en mørkerød kulør – japanerne mener, at den giver bilen en særlig ’3D-fornemmelse’…

7. Dobbelt centerudstødning og godt med spoilere: Hazumi mere end antyder, at der kommer en GTI-udgave af Mazda 2. Den har i hvert fald stilen til det.

Hazumi vidner om en Mazda 2, der bliver væsentligt skarpere designet end den nuværende model.
Hazumi vidner om en Mazda 2, der bliver væsentligt skarpere designet end den nuværende model.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here