Her er den mest folkelige Volkswagen

0
tiguan
Volkswagen er verdens mest solgte bilmærke, og den mest solgte model er SUV’en Tiguan. Nu har produktionen rundt seks millioner styk.

Ingen andre bilmærker sælger lige så mange biler som Volkswagen. Men det er hverken den relativt billige Up, den ikoniske Golf eller klassiske Passat, der for alvor trækker læsset for VW. Anno 2020 er det naturligvis den højbenede og moderigtige SUV Tiguan, der har den største fan-skare i VW’s modelprogram.

Tiguan har netop rundet et imponerende salg på seks millioner eksemplarer siden debuten i 2007.

Typisk for VW kom den daværende og første generation af Tiguan sent med på SUV-bølgen, men siden er salget steget støt. I løbet af de 13 år er det årlige salg nærmest eksploderet fra 120.000 til 911.000 biler.

Den tyske SUV er også blevet en verdensbil, der kan købes i 80 procent af verdens lande. Produktionen er også globaliseret: Tiguan triller af samlebåndet på fire fabrikker i fire tidszoner. Dermed produceres modellen stort set døgnet rundt et eller andet sted i verden. Faktisk kommer der en friskpresset Tiguan til verden hvert 35. sekund.

Facelift senere i år

Siden 2016 har Tiguan været baseret på VW-koncernens såkaldte MQB-platform, der danner basis for et væld af biler i VW-koncernen. Modellen kommer i to længder med plads til henholdsvis fem og syv personer. Versionen med normal akselafstand (NWB) til markederne i Europa, Afrika, Asien og Stillehavsregionen produceres på Volkswagens fabrik i Wolfsburg i Tyskland. Kaluga-fabrikken, der ligger 170 kilometer fra Moskva, producerer samme model til det russiske marked og nabolandene i Centralasien. I Shanghai fremstiller Volkswagen Tiguan med en lang akselafstand (LWB) til det kinesiske marked. LWB-versionerne til Nord- og Sydamerika samt Europa, Afrika, Asien og Stillehavsregionen fremstilles i den mexicanske by Puebla.

Den folkelige SUV kører stadig op ad salgskurverne, men med fire år på samvittigheden er det tid til et klassisk midtvejs-facelift. Det kommer senere i år, hvor Tiguan for første gang kommer som ladehybrid til det europæiske marked.

Læs også Hvilkenbils test af VW’s bestseller her

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation