Ingen er døde i denne bilmodel i 16 år

0

Efter 16 år på markedet med 50.000 solgte biler er ingen nogensinde blevet dræbt i en Volvo XC90 på de engelske veje. Det gør suverænt den svenske SUV til Storbritanniens sikreste bil.

Engelske ejere af den store Volvo XC90 har ført en bemærkelsesværdigt tryg tilværelse, hvad enten de har styret den store svenske SUV gennem tæt trafik i britiske storbyer eller snoet sig ad snævre countryroads. Selv om modellen er solgt i 50.000 eksemplarer og har været på det britiske marked i 16, er ikke én eneste XC90-ejer eller passager omkommet i en trafikulykke i en XC90.

Det er lidt af en bedrift, som da også får det britiske trafiksikkerhedsinstitut Thatcham til at udråbe Volvo XC90 til at være den suverænt sikreste bil i Storbritannien.

”Når en bil er ny, er den som regel ikke indblandet i dødsulykker, simpelthen fordi det tager tid for en bilmodel at blive solgt i stort antal. Men Volvo XC90 (første generation, red.) har efterhånden rundet de 14 år og stikker virkelig ud,” forklarer Matthew Avery fra Thatcham Research til det britiske bilmagasin AutoExpress.

Ny XC90 er endnu sikrere
I 2015 blev XC90 afløst af den nye model, der også har opbygget et solidt ry som verdens vel nok sikreste bil. Heller ikke anden generation af XC90 har været involveret i trafikulykker, der har resulteret i at bilens fører og passagerer er omkommet.

Thatcham – og for den sags skyld andre eksperter i crashsikkerhed som Folksam og Euro NCAP – fremhæver den automatiske nødbremse som en stor forbedring fra den gamle til den nye Volvo XC90. Ifølge Thatcham er den automatiske nødbremse den største forbedring af sikkerheden siden indførslen af sikkerhedsseler: Alene i Storbritannien skønner Thatcham, at den nye teknologi har sparet mere end 11.000 liv og 122.000 personskader gennem de seneste 10 år.

Læs også: Her er virkelighedens mest sikre biler

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation