IT-problemer forsinker Golf 8

0

Problemer med udviklingen af ny elektronik forsinker lanceringen af ottende generation af VW Golf. De første modeller kommer kun i mere simple udgaver.

Næste udgave af Volkswagen-koncernens vigtigste og bedst sælgende model, Golf, er løbet ind i problemer i udviklingsfasen. Ifølge interne dokumenter, som det tyske nyhedsmagasin Stern er kommet i besiddelse af, er VW bagud med udviklingen af elektronikken til bl.a. sikkerhedsassistenter og infotainment-systemer, som skal være det store slagnummer i Golf 8.

Ifølge dokumenterne var der i oktober 2018 observeret flere end 3.500 forskellige fejl, som man nu arbejder på at løse. Udviklings-problemerne vil med stor sandsynlighed forsinke produktionsstarten af ottende generation af Golf.

Oprindeligt forventede VW at lancere den nye Golf sidst i 2019. En kilde hos VW siger til Stern, at man risikerer at komme ind i foråret eller endda sommer 2020 før de første Golf 8 kommer ud at køre på vejene.

‘Basismodeller’ klar i år
Omvendt arbejder VW på at producere en pæn portion Golf 8 inden nytår. Det skal ske ved at fremstille cirka 10.000 biler, der kommer i ‘basisudgaver’ uden den nye, avancerede elektronik. På den måde kan VW-koncernen opnå to ting: Dels taber ledelsen ikke ansigt, fordi man kan sige, at man nåede målet om en lancering i 2019. Dels kan VW nå at få crashtestet Golf 8 hos Euro NCAP inden 2020. Næste år træder der nemlig endnu skrappere testkrav i kraft, der formentlig vil gøre det dyrere for bilproducenter at opnå topkarakter i Euro NCAP-testen.

Selv om VW kalder Golf 8 for en ‘ny model’ er der ret beset tale om et facelift af den nuværende Golf 7. Det grundlæggende design bevares selv om der ændres noget på især for og baglygter (billedet). Den store forskel ligger til gengæld i den teknik, som VW altså har udfordringer med: Golf 8 får bl.a. fuld digital instrumentering med head-up display og avanceret stemmestyring, og det bliver angiveligt standard. Dertil kommer en række moderne sikkerhedsassistenter lige som Golf 8 vil få en række funktioner, der i et vist omfang gør den selvkørende.

Om de førnævnte ‘basismodeller’ kommer med analoge instrumenter, ved vi endnu ikke.

Læs også: Første skitse af Golf 8

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation