Kia EV6 er årets bil i Europa

0
410
årets bil i europa

Kia vinder for første gang titlen som Årets Bil i Europa med den elektriske EV6. I et tæt opløb slog den bl.a. søsterbilen Hyundai Ioniq 5.

Den sydkoreanske Hyundai-Kia bilkoncern må sige at have fundet gnisten. Koncernens to nye elbiler, Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6, høster anerkendelse over alt i verden: Hyundai Ioniq blev i december kåret som Årets Bil i Danmark, og nu vinder søsterbilen Kia EV6 den endnu mere prestigefyldte pris som Årets Bil i Europa 2022 – eller Car of the Year, som kåringen officielt hedder.

Det skete tidligere i dag i den 59. udgave af den europæiske kåring, hvor i alt 61 motorjournalister fra 23 europæiske lande stemte på i alt syv finalister. Kia EV6 tog førstepladsen med 279 point og dermed en snæver sejr foran Renault Megane E-Tech Electric med 265 point og Hyundai Ioniq 5 med 261 point. Den nye Peugeot 308 – den eneste ikke fuldt elektriske bil blandt de syv finalister – tog fjerdepladsen med 191 point.

Elektrisk dominans

Netop elbilernes dominans er noget, som vi skal lægge mærke til, sagde Danmarks repræsentant i juryen, Søren W. Rasmussen fra bilklubben FDM:

“De elektrificerede biler er hastigt på vej ud på vejene, og Car of the Year-kåringen viser tydeligt, at dette er en udvikling, der kommer til at ske med forstærket fart i de kommende år. Jeg kan ikke forestille mig, at en benzinbil nogensinde igen kan blive Car of the Year.”

Kia EV6 fik ellers ikke lige så mange førstepladser i afstemningen som de nærmeste konkurrenter: 12 jurymedlemmer gav Kia EV6 flest stemmer, mens Renault Megane E-Tech og Hyundai Ioniq 5 hver opnåede 15 førstepladser hos de europæiske motorjournalister. Men da mange af de store lande med flere stemmer stemte på Kia EV6, blev den sammenlagt vinder. Fuldt fortjent, mener Søren W. Rasmussen:

”Kia EV6 er i lighed med Hyundai Ioniq 5 en flot repræsentant for det niveau, elbiler har nået i 2022, og EV6 er derfor en værdig vinder. Kia EV6 har da også allerede formået at blive en efterspurgt bil i Danmark, hvor bilkøbere i øjeblikket må imødese lange ventetider på den populære elbil.”

Lang ventetid i Danmark

Netop ventetiden kan blive en ’dealbreaker’, hvis man som dansk bilkøber er interesseret i Årets Bil i Europa. Danskerne har nemlig allerede et godt øje til Kia EV6, og derfor melder danske Kia-forhandlere på leveringstider på mellem 10 og 14 måneder!

Blandt Kia EV6’s dyder er god plads, moderne 800 volt-teknologi med hurtig opladning og ikke mindst glimrende køreegenskaber til fair priser. Du kan læse Hvilkenbils grundige test her, hvor vi både hylder EV6 som tidens vel nok bedste elbil til prisen. Men også oplever, at 800-volt teknikken langt fra kan holde, hvad den lover på kolde, danske vinterdage.

Årets Bil i Europa 2022
1. Kia EV6 279 point  
2. Renault Megane E-Tech Electric 265 point  
3. Hyundai Ioniq 5 261 point  
4. Peugeot 308 191 point  
5. Skoda Enyaq 185 point  
6. Ford Mustang Mach-E 150 point  
7. Cupra Born 144 point  

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here