Køb bil med et billigt boliglån

1

Spar 25.000 kr. om året: Boliglån med fast rente kan være et billigt alternativ til et billån, viser aktuel beregning. Årsagen er de rekordlave renter.

Kan det betale sig at bruge friværdien til at købe ny bil? Svaret er i mange tilfælde ’ja’.

Det er de rekordlave renter – faktisk 0 pct. eller endda med negativ rente, hvis du vælger et flexlån – der giver boligejere med friværdi gode muligheder for at spare penge, når familien skal have ny bil.

På en bil til 500.000 kr. kan man årligt spare op mod 25.000 kr. alene i rente- og bidragsudgifter. Så stor er forskellen på at finansiere bilen med et realkreditlån og et banklån til en rente på 8,25 pct. Det skriver finans.dk.

Renten på et 10-årigt lån med fast rente er lige nu et rundt 0 hos Jyske Realkredit og Nordea Kredit. Tidligere var renten 0,5 pct.

Lån kan afvikles på syv år
Det 10-årige lån er oplagt til køkkenrenovering, nyt tag, vinduer og altså også billån.

”Fordelen ved et 10-årigt lån er den korte løbetid, der modsvarer den investering, man foretager. Et køkken holder jo ikke evigt, og det er vigtigt at huske, at når man køber en bil, så er der en markant afskrivning på den. Det skal løbetiden på lånet afspejle,” siger boligøkonom i Jyske Realkredit, Mikkel Høegh, der står bag beregningen for finans.dk.

Selv om man bruger en obligation med en løbetid på 10 år, kan man godt afvikle lånet på syv år.

”Det giver bedre mening, når der er tale om bilfinansiering,” siger økonomen.

Beregningen er lavet for en bil til henholdsvis 150.000 kr., 250.000 kr., 350.000 kr. og 500.000 kr.

Til 150.000 kr. kan du typisk få en mini-bil som den populære Peugeot 208.

For 250.000 kr. kan du købe en bil i den lille mellemklasse eller en crossover/SUV. Fx en VW Golf eller en Nissan Qashqai.

350.000 kr. rækker til en større mellemklassebil som VW Passat, mens du med et budget på omkring en halv million kr. for eksempel har råd til en Volvo V60.

Læs også: Spar penge på leasing med større førstegangsydelse

FAKTA: Forudsætninger for beregningen

Der er stor forskel på den rentesats, man kan få i banken, og som regel er den variabel. I regneeksemplet er laveste rente på billånet sat til 3,65 pct.

Rente- og bidragsudgifterne til realkreditlånet er sat efter, at der er tale om de yderste 60-80 pct. af belåningen af boligen, hvor bidragssatserne er højst. Stiftelsesomkostningerne er medregnet, og lånet er forudsat afviklet på syv år.

Kilde: finans.dk/Jyske Realkredit

[email protected]

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation