Koreanske elbiler kører med på privatleasing-bølgen

0
Hyundai melder sig nu i koret af elbiler, der kan privatleases. Særligt Kona electric ligner et tilbud i særklasse med lang rækkevidde til lav pris.

Betænkelighederne ved at købe en elbil bliver færre, da udbuddet af elbiler og antallet af lademuligheder stiger. Men der er stadig ukendte faktorer, og her tæller særligt de økonomiske overvejelser omkring værditab og eventuelle reparationsudgifter ind.

Netop de to ubekendte kan man slippe for at bekymre sig om, indtil politikerne beslutter sig for, hvordan de på lang sigt vil afgiftsbelægge elbiler: Løsningen er privatleasing, hvor man ikke skal skænke gensalgsværd samt service- og reparationsudgifter en tanke.

Da Hvilkenbil 4. maj bragte en en liste over, hvilke elbiler man kan privatlease, var der ni modeller på oversigten. Den er nu øget med to, da Hyundai Kona electric og Hyundai Ioniq electric har meldt sig i koret.

Mest rækkevidde for pengene

Særligt crossoveren Hyundai Kona electric Essential med en solid rækkevidde på 449 km er et attraktivt tilbud. Den koster fra 4.095 kr. om måneden. Førstegangsydelsen – altså det beløb, man afleverer ved leasingkontraktens indgåelse – er på 9.995 kr. Over tre år og 45.000 kilometer vil den koste i alt 157.415 kr. Det svarer til 4.373 kr. om måneden.

Ved at sammenligne med de øvrige elbiler, der kan privatleases, er Kona klart den elbil, hvor man får længst rækkevidde for færrest penge.

elbiler
Hyundai Ioniq electric med en rækkevidde på 311 km kan privatleases til 3.795 kr. om måneden.

Nissan Leaf+ med en rækkevidde på 385 km er den, der kommer tættest på – og er alligevel langt fra: Inklusive førstegangsydelsen koster Leaf+ 5.134 kr. om måneden over tre år og 45.000 km.

Ioniq electric Trend med en rækkevidde på 311 km kan privatleases for 3.795 kroner om måneden. Førstegangsydelsen er også 9.995 kr. Over tre år og 45.000 kilometer vil Ioniq electric koste 146.615 kr., svarende til 4.073 kr. om måneden.

Har man brug for at køre længere, koster 5.000 ekstra årlige kilometer i både Ioniq og Kona 250 kr. pr. måned.

Vil man eje sin Ioniq electric Trend, er prisen 260.000 kr. Købsprisen for Kona electric Essential er 295.000 kr.

Er man ikke helt klar til den elektriske verden, kan Ioniq også privatleases som hybrid og plug-in-hybrid. Så bliver man i hvert fald ikke ramt af den rækkevidde-angst, som man kan blive truffet af i en elbil. Plug-in-hybriden kan privatleases for 3.495 kr. om måneden, hybriden for 3.695 kr.

Husk udgifter til opladning

Udgifter til installation af ladestander i carporten og abonnement til udbyderen Clever er ikke med i Hyundais priser. Hverken ved privatleasing eller køb.

For de fleste vil det give bedst mening at kunne oplade hjemme. Er kørselsbehovet over 7.000 km om året, anbefales det at købe den fulde pakke med hjemmelader og abonnement til ubegrænset opladning hjemme og ved alle Clevers offentlige ladestandere.

Det betyder så en engangsydelse på 7.995 kr. til hjemmeladeren og et månedligt abonnement på 725 kr.

Bor man et sted, hvor der ikke kan installeres en ladeboks, skal man naturligvis have adgang til opladning nær sit hjem eller sin arbejdsplads. Derved sparer man de 7.995 kr., og månedsabonnementet til Clever bliver 100 kr. billigere.

Man kan også fravælge abonnementet, og så koster strømmen seks kr. pr. kWh.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation