Privatleasing: Gode tilbud på minibiler

Privatleasing minibiler
PRIVATLEASING: Minibiler Hvilkenbil giver her gode råd til privatleasing og har fundet de bedste tilbud blandt mikro- og minibiler.

Husstandens næststørste investering er typisk bilen, men i modsætning til fast ejendom kan man være sikker på, at bilkøbet er en dårlig investering.

Måske derfor ser stadig flere bilister fordele ved at privatlease frem for at eje. I 2014 var under fem procent af alle nyindregistrerede biler privatleasede – i 2019 var 13 procent privatleasede. Nye undersøgelser viser desuden, at særligt unge bilister og førstegangs-bilister er positive over for privatleasing.

For med den leasede bil ved man stort set, hvad bilen koster over tre år, hvilket man ikke gør, hvis man vælger at købe en ny og sælge den efter tre år.

Når man forsøger at lave bilbudget og sammenligner privatleasing med finansieret køb, vil privatleasing umiddelbart se dyrt ud. Men hvis man skal have ny bil, hvis købet af bilen skal finansieres med lån i banken eller hos importørernes finansieringsselskab, og hvis man gerne vil udskifte sin bil hvert tredje år, begynder køb og leasing at balancere.

Privatleasing minibiler
Blandt de små biler er Dacia Sandero den billigste at privatlease.
Kendte og ukendte udgifter

Ved leasing skal man ikke tænke på udgifter til service og reparationer. Som leasingtager er man også fri for at skulle bekymre sig om, hvad bilen vil kunne indbringe ved et salg, når den er tre år gammel og har kørt 45.000 kilometer.

For både den leasede og den ejede bil gælder, at man skal indregne udgifter til forsikring, ejerafgift, brændstof, dæk og eventuelt parkering, brobizz og færger.

Ved en privatleaset bil skal man som regel smide en førstegangsydelse, og derefter er den månedlige leasingydelse den samme. Service og reparationer er inkluderet i leasingydelsen. Det giver tryghed og overskuelighed.

Hvis man har købt sin bil, er den største ubekendte faktor det beløb, som man kan få for bilen, når den sælges. Derudover skal man betale for at få bilen serviceret, og man kender ikke udgifterne til eventuelle reparationer.

Leasingtageren skal dog også huske, at bilen ved aflevering skal gennemgås for skader, typisk på et FDM-testcenter. Her bliver den tjekket for ridser, skrammer og måske det, der er værre. Hvis bilen er mere medtaget end det, der betegnes som almindeligt slid, skal man betale for reparationerne. Men hvis man passer sin leasingbil, som man passer sin ejede bil, skulle man være forskånet for ubehagelige overraskelser og ekstraudgifter efter leasingperioden.

Det vil ofte være muligt at forsikre sig op til et vist beløb for uforudsete reparationsudgifter ved leasingperiodens udløb.

Antallet af kørte kilometer kan også være en ubekendt. Har man forregnet sig, så man ved aflevering har kørt flere kilometer end det aftalte, bliver man pålagt at betale et beløb pr. kilometer. Vær derfor sikker på, når leasingkontrakten indgås, at det aftalte antal kilometer er så tæt på det forventede som muligt. Kører man færre kilometer end aftalt, får man ved leasingkontrakten et beløb tilbage: Prisen for “underkørte” kilometer er dog lavere end det, man skal betale for ’overkørte’ kilometer.

renault clio
Den nye Renault Clio kommer med en skarp pris som privatleasing.
Førstegangsydelsen kan man skrue på

Førstegangsydelsen – det beløb, man ved leasingkontraktens indgåelse betaler og ikke ser igen – er for de mindste biler oftest 5.000 kr. For de dyreste helt op til 50.000 kr.

Førstegangsydelsen vil man dog typisk kunne skrue op for, hvorved den månedlige leasingydelse falder. I begyndelsen vil leasingbilen med en højere førstegangsydelse så være dyrere, men inden de 36 måneder, som typisk er det maksimale, en leasingkontrakt løber, er gået, når man ’skæringspunktet’. Det vil sige der, hvor en højere førstegangsydelse takket være en lavere månedlig ydelse over tre år vil udløse en samlet lavere udgift.

Ikke alle annoncerer med forskellige førstegangsydelser. Man vil dog oftest kunne bede om at få beregnet, hvad det betyder for den månedlige leasingydelse, hvis man f.eks. i stedet for 5.000 kr. i førstegangsydelse betaler 10.000 eller 15.000 kr.

Hos Mazda slipper man for at stille spørgsmålet, for her har man foretaget beregningen og annoncerer med den. En Mazda 2 koster pr. måned 2.595 kr., hvis man smider 4.995 kr. i førstegangsydelse. Hvis man i stedet betaler 14.995 kr. i førstegangsydelse, er den månedlige leasingydelse 2.195 kr. I løbet af tre år giver det en besparelse på 4.400 kr.

Hvis man er villig til at betale den høje førstegangsydelse og vil have noget ud af det, skal man således beholde bilen i alle 36 måneder, som leasingkontrakten løber.

Hvis kørselsbehovet er større end 15.000 kilometer om året, kan man skrue op i intervaller af 5.000 om året. Men det skal gøres, når leasingkontrakten indgås. Merprisen pr. 5.000 kilometer varierer, men for minibiler er den i omegnen af 200 kr. om måneden.

VW Polo er blandt de dyreste minibiler at privatlease. Især i basisudgaven.
Dacia Sandero er billigst

Hvilkenbil har gennemgået importørernes hjemmesider og har i første omgang fundet priser på privatleasing for mikro- og minibiler.

Lave købspriser giver gerne en lav leasingpris. Derfor er Renaults rumænske discountmærke, Dacia, også billigst som leasingbil. Sandero koster fra under 1.800 kr. om måneden. Inklusive førstegangsydelse på 4.995 kr. er man stadig under 2.000 kr./måned i alle 36 måneder af leasingperioden.

Den nye, moderne Renault Clio med fem flotte Euro NCAP-stjerner, en fin 3-cylindret benzinmotor med 100 turboheste og Zen-udstyr som bl.a. aktiv nødbremse, vognbaneassistent, skiltegenkendelse, fuld LED-forlygter, aircondition og et moderne multimediesystem er efter Hvilkenbils vurdering det pt. bedste tilbud på privatleasing af minibiler: 2.099 kr. om måneden. Inklusive førstegangsydelsen giver det 2.238 kr. om måneden i tre år.

For knap 300 kr. ekstra om måneden kan man opgradere til Intens-udstyr med bl.a. p-sensor, klimaanlæg, navigationsanlæg og alufælge.

VW Polo, Ford Fiesta og Mazda 2 er – fraset Mini Cooper og Audi A1 – dyrest at privatlease. Ikke overraskende med Poloen som den dyreste, blandt andet takket være en voksen førstegangsydelse på 15.000 kr. Men der er en lille VW-finte her. Med en lettere astmatisk 80 hestes turboløs benzinmotor er den månedlige ydelse over tre år over 2.800 kr., så den Polo bør man ikke skænke en tanke. Til gengæld er næste trin på Polo-prislisten tæt på at være et godt tilbud, når motorstørrelse og udstyrsniveau tages i betragtning. Med den langt mere nutidssvarende 115 hestes TSI-motor, 6-trins manuel gearkasse og højeste Highline-udstyr er den månedlige ydelse kun 100 kr. højere.

Oversigt over alle mini- og mikrobiler her

Hvilkenbil har udelukkende fundet priser for privatleasing af nye minibiler. Erhvervsleasing, flexleasing, splitleasing, korttidsleasing, brugtleasing, og hvad der ellers findes af muligheder, er ikke en del af oversigten.

Vi tager udelukkende udgangspunkt i den billigste model for hvert mærke, og priserne er fundet via importørernes hjemmesider. Vi har altså ikke søgt priser hos private leasingudbydere.

Ønsker man mere udstyr, en kraftigere motor m.m. stiger prisen naturligvis i forhold til den billigst fundne. Her må man granske de enkelte mærkers hjemmesider for at finde lige præcis den bil, man måtte ønske. I øvrigt er det forskelligt, om metallak er inkluderet på leasingbilerne. Nogle gange vil man skulle betale ekstra for at få den flottere lak.

Forudsætningerne i oversigten er en leasingperiode på 36 måneder og 15.000 årlige kilometer. Service og reparationer er inkluderet i prisen. Udgifter til kaskoforsikring, ejerafgift, dæk og brændstof er ikke inkluderet.

Savner man Honda Jazz og Nissan Micra på listen, er den simple forklaring, at ingen af de to pt. kan privatleases. Honda oplyser dog, at man i begyndelsen af maj igen formodes at være klar med privatleasing.

Se hele skemaet ved at klikke her: Mini- og mikrobiler leasing 2020

Dette er første artikel i en serie. De kommende dage følger leasingoversigter for Golf- og firmabilklassen, små og store crossovere samt elbiler, plug-in-hybrider og hybrider her på Hvilkenbil.dk.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here